Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετώπιζε το 24,7% των ανήλικων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά και έφηβους, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο, το ποσοστό βρισκόταν στο 18,1% (περίπου 31 χιλιάδες παιδιά).

Σε σύγκριση με το 2021, το ποσοστό πανευρωπαϊκά σημείωσε ελαφρά αύξηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων (πμ). Στην Κύπρο, το ποσοστό κατέγραψε μικρή μείωση 1,1 πμ.

Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κρατών μελών το 2022 καταγράφηκαν στη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (33,9 %) και την Ισπανία (32,2 %).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Σλοβενία (10,3%), την Τσεχία (13,4%) και την Δανία (13,8%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.