Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετώπιζε το 24,7% των ανήλικων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά και έφηβους, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο, το ποσοστό βρισκόταν στο 18,1% (περίπου 31 χιλιάδες παιδιά).

Σε σύγκριση με το 2021, το ποσοστό πανευρωπαϊκά σημείωσε ελαφρά αύξηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων (πμ). Στην Κύπρο, το ποσοστό κατέγραψε μικρή μείωση 1,1 πμ.

Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κρατών μελών το 2022 καταγράφηκαν στη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (33,9 %) και την Ισπανία (32,2 %).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Σλοβενία (10,3%), την Τσεχία (13,4%) και την Δανία (13,8%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE