Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετώπιζε το 24,7% των ανήλικων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά και έφηβους, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο, το ποσοστό βρισκόταν στο 18,1% (περίπου 31 χιλιάδες παιδιά).

Σε σύγκριση με το 2021, το ποσοστό πανευρωπαϊκά σημείωσε ελαφρά αύξηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων (πμ). Στην Κύπρο, το ποσοστό κατέγραψε μικρή μείωση 1,1 πμ.

Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κρατών μελών το 2022 καταγράφηκαν στη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (33,9 %) και την Ισπανία (32,2 %).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Σλοβενία (10,3%), την Τσεχία (13,4%) και την Δανία (13,8%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.