Πλεονασματικός κατά 659 εκατ. ευρώ ο πρώτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - Τι προνοεί - Δείτε βίντεο

Πλεονασματικός κατά 659 εκατ. ευρώ ο πρώτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - Τι προνοεί - Δείτε βίντεο

Τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024, τον πρώτο της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ενέκρινε την Τετάρτη (27/9) σε ειδική συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο προϋπολογισμός ειναι πλεονασματικός και αναπτυξιακός, ενώ δεν περιέχει επιπρόσθετα βάρη.

Οι αναπτυξιακές δαπάνες, με βάση τον προϋπολογισμό, θα είναι αυξημένες κατά 12% Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται μόλις 52 νέες θέσεις στο δημόσιο.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών, στη διαδικασία προετοιμασίας του προϋπολογισμού σταθμίστηκαν οι κίνδυνοι, όπως οι διεθνείς εξελίξεις και ο πληθωρισμός.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πότε έρχεται Κύπρο η Ολγκίν - «Κλείδωσαν» οι συναντήσεις με ΠτΔ και Έρχιουρμαν

Πότε έρχεται Κύπρο η Ολγκίν - «Κλείδωσαν» οι συναντήσεις με ΠτΔ και Έρχιουρμαν

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις με τους δύο ηγέτες την Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.