Πλεονασματικός κατά 659 εκατ. ευρώ ο πρώτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - Τι προνοεί - Δείτε βίντεο

Πλεονασματικός κατά 659 εκατ. ευρώ ο πρώτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - Τι προνοεί - Δείτε βίντεο

Τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024, τον πρώτο της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ενέκρινε την Τετάρτη (27/9) σε ειδική συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο προϋπολογισμός ειναι πλεονασματικός και αναπτυξιακός, ενώ δεν περιέχει επιπρόσθετα βάρη.

Οι αναπτυξιακές δαπάνες, με βάση τον προϋπολογισμό, θα είναι αυξημένες κατά 12% Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται μόλις 52 νέες θέσεις στο δημόσιο.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών, στη διαδικασία προετοιμασίας του προϋπολογισμού σταθμίστηκαν οι κίνδυνοι, όπως οι διεθνείς εξελίξεις και ο πληθωρισμός.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE