ΔΙΕΘΝΗ

Εξάρθρωσε ιρανικό κύκλωμα που σχεδίαζε δολοφονία του Μπεν-Γκβιρ το Ισραήλ

Εξάρθρωσε ιρανικό κύκλωμα που σχεδίαζε δολοφονία του Μπεν-Γκβιρ το Ισραήλ

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ «Σιαμπάκ» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι εξάρθρωσε κύκλωμα πρακτόρων που εξυπηρετούσε το Ιράν και σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Υπουργό Εθνικής Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ηγέτη του ακροδεξιού εθνοθρησκευτικού κόμματος «Εβραϊκή Ισχύς».

Το κύκλωμα, όπως αναφέρεται, αποτελείτο από πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής από τη Ναζαρέτ και τα περίχωρά της, ενώ οι άλλοι τρεις είναι Παλαιστίνιοι από την περιοχή της Τζενίν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Σιαμπάκ», ο στρατολόγος τους είναι αραβικής καταγωγής και διαμένει μόνιμα στην Ιορδανία, εκτελώντας εντολές από Ιρανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται στο Ιράν. Όπως φέρεται να έχουν ομολογήσει κατά την ανάκρισή τους οι πέντε συλληφθέντες, είχαν πραγματοποιήσει εμπρησμούς ΙΧ αυτοκινήτων στη Χάιφα πριν από μερικούς μήνες, ως μία πρώτη δοκιμαστική αποστολή που τους ανατέθηκε, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδίαζαν να επιτεθούν κατά ισραηλινών στόχων στην Δυτική Όχθη.

Όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ πληροφορήθηκε σήμερα τηλεφωνικά από τον διοικητή της «Σιαμπάκ», Ρονέν Μπαρ, ότι η υπηρεσία του κατάφερε να αποκρούσει σχέδιο δολοφονίας εναντίον του.

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, σχολιάζοντας την εξέλιξη, προέβη σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφού ευχαρίστησε το προσωπικό της «Σιαμπάκ», δήλωσε ότι «θα συνεχίσει την προσπάθειά του να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα κράτησης Παλαιστινίων που εκτίουν την ποινή τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και προκειμένου να διαφυλαχθεί η απρόσκοπτη έλευση Εβραίων προσκυνητών στο ‘Όρος του Ναού’ (σ.σ. στον προαύλιο χώρο του Τεμένους Αλ-Άκσα) και για να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και η ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών».

Η είδηση της εξάρθρωσης κυκλώματος πρακτόρων που δρούσαν υπέρ του Ιράν δεν μεταδόθηκε από τα ιρανικά ΜΜΕ, ούτε σχολιάσθηκε από αξιωματούχο της κυβέρνησης της Τεχεράνης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top