ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διθυραμβικά λόγια για Χριστοδουλίδη και Κύπρο από τον τέως Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο - Η λύση του Κυπριακού και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Διθυραμβικά λόγια για Χριστοδουλίδη και Κύπρο από τον τέως Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο - Η λύση του Κυπριακού και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Για τη σημασία του EastMed, την Κύπρο και την Αν. Μεσόγειο μίλησε σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ερωτηθείς για τη σημασία του έργου EastMed, απάντησε πως παραμένει τόσο σημαντικό όσο και το 2019. «Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει, όπως στο επενδυτικό κεφάλαιο και την ασφάλεια, αν και έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ Κύπρου Ελλάδας Ισραήλ», σημείωσε.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη όπου συνεχίσαμε να χτίζουμε τη φιλία μας. Η Κύπρος κάνει θαυμάσια δουλειά. Ήταν σημαντική η απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων. Δεν ήταν απλά σωστό για τους ανθρώπους της Κύπρου αλλά και των ΗΠΑ. Η Κύπρος είναι σύμμαχος και καλός φίλος και χρειαζόμαστε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας για να διασφαλίσουμε την αυτονομία της που τόσο της αξίζει», τόνισε.

Όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, σημείωσε ότι στο τέλος θα πρέπει να το ξεδιαλύνουν. «Δεν υπάρχει μαγική λύση που θα τους επιβληθεί από το εξωτερικό, ελπίζω ότι η ηγεσία της Τουρκίας και της Κύπρου μπορούν να βρουν ένα τρόπο να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους», τόνισε ο Μάικ Πομπέο.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αν βλέπει ένα τέλος σε αυτόν, απάντησε πως αυτός ο πόλεμος είναι του Βλαντιμίρ Πούτιν. «Αυτός το άρχισε και αυτός θα μπορούσε να τον τελειώσει σήμερα. Οι ΗΠΑ έκαναν ότι μπορούσαν για να στηρίξουν την Ουκρανία. Θα τελειώσει όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταλήξει στο ότι το κόστος συνέχισης του πολέμου έχει ξεπεράσει το όφελος».

Όσον αφορά τον ίδιο και τις βλέψεις του στην πολιτική, σχολίασε ότι βρίσκεται πίσω στον επιχειρηματικό κόσμο, δημιουργώντας επενδυτικές ευκαιρίες στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει το μέλλον.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top