ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιοι δρόμοι θα επηρεαστούν από την Στρατιωτική παρέλαση

Ποιοι δρόμοι θα επηρεαστούν από την Στρατιωτική παρέλαση

Σήμερα 1η Οκτωβρίου 2023, λόγω της Στρατιωτικής Παρέλασης για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ., στη λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ στον Στρόβολο, θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση οι ακόλουθοι δρόμοι:

Το τμήμα της λεωφόρου Ιωσήφ Χ΄Ιωσήφ, από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, μέχρι τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Αθαλάσσας, μεταξύ των ωρών 07:00 – 13:30.

Το τμήμα της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, από τον κυκλικό κόμβο Τσερίου, μέχρι τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Ιωσήφ Χ΄ Ιωσήφ, μεταξύ των ωρών 07:00 – 13:00.

Το τμήμα της οδού Δημήτρη Βικέλα, από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, μέχρι τον κυκλικό κόμβο με τη λεωφόρο Ανεξαρτησίας (ΓΣΠ), μεταξύ των ωρών 05:30 – 13:00.

Το τμήμα της οδού Περικλεούς, από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Ιωσήφ Χ΄ Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με την οδό Γιαννιτσών, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13:00.

Το τμήμα της λεωφόρου Σταυρού από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με την οδό Γιαννιτσών, μεταξύ των ωρών 09:00-13:30.

Επίσης από η ώρα 09:00 μέχρι τις 13:30, θα αποκοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της λεωφόρου Αθαλάσσας, από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Ιωσήφ Χ΄ Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με τη λεωφόρο Λεμεσού, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποχώρηση όλων των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω αποκοπών, οι οδηγοί που επιθυμούν να μεταβούν εκτός Λευκωσίας, καλούνται να κατευθύνονται προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, μέσω της λεωφόρου Λεμεσού (Φώτα Καλησπέρα) και μέσω του παρακαμπτήριου δρόμου Τσερίου (έξοδος Χαλεπιανών). Τις ίδιες διαδρομές καλούνται να χρησιμοποιούν και οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Λευκωσία.

Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να διακινηθούν εντός της περιοχής που περικλείεται από τις λεωφόρους Αθαλάσσας, Ιωσήφ Χ’Ιωσήφ, Σπύρου Κυπριανού και τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, καλούνται να εισέρχονται στην περιοχή αυτή, από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά το Ολυμπιακό Μέγαρο και να εξέρχονται από την περιοχή, από την έξοδο προς τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, παρά την εκκλησία Παναγίας του Τράχωνα.
Προτρέπονται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Σημειώνεται επίσης, ότι η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drone» απαγορεύεται.

Στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο της ανεξαρτησίας

Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και θα την παρακολουθήσει η Πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 63η επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά  που επικεφαλής ευρωπαϊκού Θεσμού θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.

Η Πρόεδρος Μέτσολα θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί σήμερα, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση τους και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες τους. Αργότερα θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης, την οποία θα παρακολουθήσει και η Πρόεδρος Μέτσολα. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Κατά την εδώ παραμονή της, η κ. Μέτσολα θα έχει, επίσης συνάντηση, με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Θα επισκεφθεί και το Σπίτι της ΕΕ (EU House).

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της ανεξαρτησίας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραθέσει το μεσημέρι δεξίωση προς το διπλωματικό και προξενικό Σώμα. Νωρίς το πρωί κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Προεδρικό και στα Φυλακισμένα Μνήματα αλλά και στο Πάρκο των Αντιστασιακών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top