ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται αλκοτέστ σε πιλότους και αεροσυνοδούς – Ο έλεγχος και οι ποινές – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Έρχεται αλκοτέστ σε πιλότους και αεροσυνοδούς – Ο έλεγχος και οι ποινές – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Αλκοόλ τεστ θα γίνεται σε πιλότους και αεροσυνοδούς σύμφωνα με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΠΑ, Μαρίνου Μουσιούττα στο ThemaOnline.

«Με βάση τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς πρέπει να εισάξουμε και εμείς αυτόν τον κανονισμό, με τον οποίο θα γίνεται αλκοόλ τεστ σε μέλη πληρώματος αεροσκαφών, δηλαδή πιλότους και αεροσυνοδούς», είπε συγκεκριμένα.

«Ξεκίνησε δειλά δειλά να εγκρίνεται από διάφορα κράτη από την περσινή χρονιά, και ερχόμαστε και εμείς να το ψηφίσουμε και να το εφαρμόσουμε επίσημα», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός και θα γίνεται από εξειδικευμένους επιθεωρητές της Πολιτικής Αεροπορίας»

Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος

Σύμφωνα με τον κύριο Μουσιούττα, «οι επιθεωρητές θα ζητούν από το πλήρωμα να τους παρέχουν δείγμα εκπνοής για την προκαταρτική εξέταση. Θεωρείται αρνητικό όταν η συγκέντρωση αλκοόλης στην αναπνοή είναι χαμηλότερη ή ίση με 0,2 γραμμαρία, ενώ θετικό θεωρείται όταν είναι περισσότερο από 0,2 γραμμάρια»

«Όταν γίνει η εξέταση ο επιθεωρητής ενημερώνει τον εξεταζόμενο για το αποτέλεσμα. Αν είναι αρνητικό το προκαταρτικό δείγμα, ο εξεταζόμενος συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του, ενώ αν είναι θετικό το προκαταρτικό δείγμα γίνεται δεύτερο μέσα σε 15-30 λεπτά από το πρώτο. Στην περίπτωση την οποία το δεύτερο είναι αρνητικό, επιστρέφει στα καθήκοντά του. Αν, όμως, είναι θετικό και το δεύτερο, τότε λαμβάνονται διοικητικά μέτρα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «σε περίπτωση παραδοχής από το μέλος, ότι βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλης πάλι εφαρμόζονται αυτόματα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ αν αρνηθεί να κάνει το τεστ τότε θεωρείται θετικός και εφαρμόζονται πάλι τα διοικητικά μέτρα»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «μέλος του πληρώματος που είναι θετικό, τελεί αξιόποινη πράξη η οποία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 έτη ή χρηματική ποινή μέχρι 1700 ευρώ ή και τα δύο»

Όσο αφορά το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή, ο κύριος Μουσιούττας, ανέφερε πώς «υπάρχουν ορισμένα στάδια, γι’ αυτό και υπολογίζουμε ότι πριν το τέλος του Οκτώβρη θα το έχουμε ψηφίσει, άρα θα μπορεί να εφαρμοστεί τέλος του Οκτώβρη»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top