ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγοί ταξί: Απαντούν στον Υπ. Μεταφορών για τον λόγο που προχώρησαν σε απεργία - «Ήρθε να το λύσει σε έξι ώρες… είναι κοροϊδία»

Οδηγοί ταξί: Απαντούν στον Υπ. Μεταφορών για τον λόγο που προχώρησαν σε απεργία - «Ήρθε να το λύσει σε έξι ώρες… είναι κοροϊδία»

Απάντηση στο ερώτημα του Υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη για τον λόγο για τον οποίο προχώρησαν σήμερα (2/10) σε δίωρη στάση εργασίας έδωσε η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Αστικών Ταξί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Αστικών Ταξί Λευκωσίας, Χαράλαμπος Αυγούστου ανέφερε ότι ο Υπουργός θα έπρεπε να ξέρει γιατί αποφάσισαν να κατέρθουν σε απεργία.

«Ήρθε την τελευταία στιγμή να μας ζητήσει να αποσύρουμε την απεργία μια μέρα μετά που την εξαγγείλαμε ότι μας δίνει την λεωφορειολωρίδα. Ο Υπουργός που ήταν τις προηγούμενες μέρες που τον ζητούσαμε για το θέμα της λεωφορειολωρίδας; Τόσες μέρες δεν το είδε και ήρθε να το λύσει σε έξι ώρες, που σημαίνει για εμένα ότι είναι κοροϊδία. Μπορούσε να το λύσει με το να απαντήσει το τηλέφωνο, με το να δεχτεί να μας συναντήσει», σημείωσε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Αστικών Ταξί

Όπως έχει ανακοινώσει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Αστικών Ταξί η σχετική απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, ως πρώτο μέτρο, έπειτα από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τα αρμόδια τμήματα, κατά τις οποίες "έπαιρναν υποσχέσεις χωρίς να επιλύονται τα προβλήματα του κλάδου".

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως αναφέρεται, είναι "η πειρατεία (Ιδιωτικά- υπεραστικά-τουρκοκυπριακά- αυτοκίνητα ενοικιάσεως - εφαρμογές «applications»-ιστοσελίδες), η τροποποίηση της Νομοθεσίας του 2019 για επαγγελματικές άδειες (χωρίς διαβούλευση με τους επαγγελματίες) καθώς και οι λεωφορειολωρίδες και τα αεροδρόμια (24ωρη αστυνόμευση και εποπτεία)".

Επίσης σημειώνεται ότι σε όλες τις λεωφορειολωρίδες στην Λευκωσία μπορούν να κινούνται τα ταξί εκτός από τη λεωφορειολωρίδα του ΓΣΠ. "Ο Υπουργός Μεταφορών μας υποσχέθηκε ότι θα μπορούμε να την χρησιμοποιούμε ενώ η αστυνομία το απαγορεύει. Δεν θα ανεχθούμε να μην εισέρχονται τα ταξί", επισημαίνει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Αστικών Ταξί.

Μετά την απόσυρση από την παρούσα Κυβέρνηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου που ετοίμασε η προηγούμενη Κυβέρνηση και κατέθεσε στη Βουλή για κατάργηση του Νόμου που απαγορεύει την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Οικονομικών, Βουλευτές επαναφέρουν στο προσκήνιο πρόταση νόμου με την οποία επιδιώκεται η αυτόματη αποδέσμευση και πλήρωση θέσεων Προαγωγής.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιεί σήμερα η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Αστικών Ταξί, γύρω στις 7π.μ. οι οδηγοί ταξί θα πορευθούν από την περιοχή ΓΣΠ, προς τα φώτα Καλησπέρα, όπου αναμένεται ότι θα αποκόψουν τη λεωφορειολωρίδα για μερικά λεπτά.

Μέλη της Αστυνομίας, βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων προς Λευκωσία.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

*Εικόνα αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top