ΔΙΕΘΝΗ

Στο πένθος η Ιταλία μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τους 21 νεκρούς σε τροχαίο με λεωφορείο - «Άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια» - Δείτε βίντεο

Στο πένθος η Ιταλία μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τους 21 νεκρούς σε τροχαίο με λεωφορείο - «Άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια» - Δείτε βίντεο

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Ιταλία μετά την ασύλληπτη τραγωδία στη Βενετία, όπου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο κενό.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας όταν ο οδηγός του λεωφορείου, για άγνωστο ακόμη λόγο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε από οδογέφυρα πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Αμέσως το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και άλλοι 18 να τραυματιστούν σοβαρά, οι 4 εκ των οποίων να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο μετέφερε Ουκρανούς, Γερμανούς, Κροάτες και Γάλλους τουρίστες σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία.

Ο οδηγός, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, ήταν Ιταλός, 40 ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο παιδιά.

«Είδα παντού καπνούς και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας με το λεωφορείο στη Βενετία.

 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την γέφυρα από τη σιδηροτροχιά όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.

 

Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το λεωφορείο έπεσε από την γέφυρα και κατέληξε δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε  

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top