ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Ο Ερυθρός Σταυρός φάρος μέσα στις προκλήσεις της καθημερινότητας»

ΠτΔ: «Ο Ερυθρός Σταυρός φάρος μέσα στις προκλήσεις της καθημερινότητας»

Ο Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τον αμετακίνητο φάρο μέσα στις προκλήσεις της καθημερινότητας, και σταθερά στήριξη της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στο δείπνο αγάπης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως η αλληλεγγύη είναι «το ισχυρότερο στοιχείο κοινωνικής συνοχής» από τις καταβολές του ανθρώπινου πολιτισμού, ανέφερε ότι ο Ερυθρός Σταυρός, σε διεθνές επίπεδο από το 1859, όταν ο Ερρίκος Ντυνάν οραματίστηκε τη δημιουργία του, έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μέριμνα ενίσχυσης όλων όσοι δυστυχούν και αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών της ζωής.

Σημείωσε πως η εκδήλωση στοχεύει στη στήριξη του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού «για το ευάρεστο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί», και συγκεκριμένα, του προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λευκωσίας. Ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης πολιτικής του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού «και στοχεύει στην έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων συμπατριωτών μας χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, και έχει αυτό τη σημασία του, γιατί ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία, θρησκεία ή πολιτική ιδεολογία».

Μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, πρόσθεσε, «ο Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τον αμετακίνητο φάρο μέσα στις προκλήσεις της καθημερινότητας, αποτελεί την ατάραχη, σταθερά στήριξη της κοινωνίας μας, σε όλα τα επίπεδα». 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως δεν μπορεί κάποιος παρά να εκθειάσει τους ανθρώπους που έθεσαν ως στόχο ζωής την οικοδόμησή του, την ενίσχυσή του και τη δικαιωματική καταξίωσή του ως τη σημαντικότερη ανθρωπιστική οργάνωση ανά την υφήλιο, είπε ότι το ίδιο ισχύει και για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό. Εξέφρασε «την απεριόριστη εκτίμησή» του και τον «απόλυτο σεβασμό» του και τις ευχαριστίες του προς τη Φωτεινή Παπαδοπούλου, «που είναι σε όλους γνωστό, αφιέρωσε όλο της το «είναι» σ΄αυτό τον πανανθρώπινο σκοπό», αλλά και σε όσους ενισχύουν τις προσπάθειες του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, ανέφερε ότι δίνουν το παράδειγμα «και έναντι σας, ως Πολιτεία, αλλά και εγώ προσωπικά, έχουμε την υποχρέωση να σας στηρίξουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για να συνεχίσετε απερίσπαστοι το έργο σας».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την ευχή αλλά και την υπόσχεση ότι, ο Ερυθρός Σταυρός θα συνεχίσει να είναι ο ισχυρός κοινωνικός σύμμαχος του ανθρώπου στον αγώνα κατά των όποιων δυσκολιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top