Eλληνοκύπριος ο βασικός εκπαιδευτής του Predator - Τι αποκάλυψαν απόρρητα έγγραφα

Eλληνοκύπριος ο βασικός εκπαιδευτής του Predator - Τι αποκάλυψαν απόρρητα έγγραφα

Ελληνοκύπριος ήταν ο επικεφαλής κέντρου εκπαίδευσης, στην Ελλάδα, και της επίβλεψης του σχεδίου των παρακολουθήσεων, μέσω του διαβόητου συστήματος "Πρέντατορ", υποστηρίζει μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για τις υποθέσεις υποκλοπών σε πολλές χώρες.

Στοιχεία της έρευνας, που έγινε με συνεργασία 15 μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα, τα οποία διέρρευσαν από έρευνες των γαλλικών αρχών, ο συγκεκριμένος Ελληνοκύπριος ήταν ο βασικός υπεύθυνος και για τα μολυσμένα μηνύματα, που αποστέλλονταν στους στόχους της παρακολούθησης.

Το συγκεκριμένο άτομο, όπως αναφέρεται στο ερευνητικό ρεπορτάζ, είχε εταιρία στην Κύπρο και είχε βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του λογιστικού συστήματος υποκλοπών, Ταλ Ντίλλιαν, "να στήσει", κατά την έκφραση ενός μάρτυρα, "κάποια πράγματα στην Κύπρο".

Η Εφημερίδα των Συντακτών ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει την έρευνα.

Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν ότι "η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και δεν θα γίνει περαιτέρω σχόλιο".

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE