ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα εκτοξεύσεων ρουκετών από Γάζα κατά του Τελ Αβιβ και άλλων ισραηλινών πόλεων

Κύμα εκτοξεύσεων ρουκετών από Γάζα κατά του Τελ Αβιβ και άλλων ισραηλινών πόλεων

Τουλάχιστον μια ισραηλινή νεκρή και δύο βαριά τραυματίες αναφέρονται στις πόλεις Γκεντέρα και Γιάβνε στο νότιο Ισραήλ λόγω μαζικών και συνεχών εκτοξεύσεων ρουκετών από τη Γάζα με κατεύθυνση μεγάλα αστικά κέντρα στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ απο τις 6:30 τοπική ώρα.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τέθηκε σε ετοιμότητα ενώ εκτός από τις πόλεις της μεθορίου Ισραήλ-Γαζας, οι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν και στις πόλεις του κεντρικού Ισραήλ όπως στο Τελ Αβίβ, στην Μπατ-Γιαμ, στη Ρισόν Λε-Τσιόν, στη Ραανανά, στο Χολόν, στο Ρεχοβότ, στη Ράμλε, στα λιμάνια Ασκελόν και Ασντόντ ως επίσης και στο Λοντ στα περίχωρα του διεθνούς αεροδρομίου. Σειρήνες ήχησαν επίσης στην Μπεέρ-Σέβα, την μεγαλύτερη πόλη του Νοτίου Ισραήλ, ενώ δυο φορές οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη Ντιμόνα.

Ομάδες ενόπλων Παλαιστινίων αναφέρθηκε ότι εισήλθαν σε δύο ισραηλινούς οικισμούς της μεθορίου Ισραήλ-Γαζας, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες στην μεθόριο να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η στρατιωτική διοίκηση πολιτικής άμυνας.

Καμία παλαιστινιακή οργάνωση που δρα στη Γάζα δεν έχει αναλάβει ευθύνη για τις εκτοξεύσεις που συνεχίζονται.

Πριν τρεις ημέρες η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ πραγματοποίησε άσκηση στη Λωρίδα της Γάζας με δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ρουκετών με κατεύθυνση προς τη θάλασσα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top