ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο μαθητές στην Λεμεσό: Από πέτρα στο κεφάλι ο ένας - Δέχθηκε επίθεση και νοσηλεύτηκε ο δεύτερος

Στο νοσοκομείο μαθητές στην Λεμεσό: Από πέτρα στο κεφάλι ο ένας - Δέχθηκε επίθεση και νοσηλεύτηκε ο δεύτερος

Δυο περιστατικά τραυματισμού μαθητών σε Γυμνάσιο Λεμεσού, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του ThemaOnline, μετά από καταγγελία των γονέων στην Αστυνομία.

Πρόκειται για περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Γυμνάσιο της Λεμεσού, σε διαδοχικές μέρες, με διαφορά μιας μέρας μεταξύ τους, όπου και στις δυο περιπτώσεις δυο μαθητές τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα να λάβουν πρώτες βοήθειες και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Προβληματισμός κυριαρχεί στην κοινότητα των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών στις σχολικές μονάδες, μετά τα τελευταία γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Πέτρα βρήκε μαθητή στο κεφάλι - Στο νοσοκομείο με τραύμα

Στην πρώτη περίπτωση , η οποία επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία, μαθητής δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι κατά την ώρα που κατευθυνόταν προς την έξοδο του σχολείου , όταν χτύπησε το κουδούνι για λήξη των μαθημάτων.

Στο ThemaOnline μίλησε η μητέρα του μαθητή η οποία ανέφερε: «Την Πέμπτη (5/10) την ώρα που το παιδί μου σχολνούσε κατευθυνόμενος στην έξοδο και εντός του σχολικού χώρου, συγκεκριμένα στα σκαλιά, μια πέτρα ήρθε και τον βρήκε στο κεφάλι τραυματίζοντας τον με αποτέλεσμα μεγάλη αιμορραγία, όπως μας ανέφεραν από το σχολείο. Όταν συνέβη το περιστατικό με κάλεσαν από το σχολείο και μετέφερα εγώ το παιδί μου στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς τραύμα στο κεφάλι. Άμεσα έκανα καταγγελία στην Αστυνομία. Σαν μητέρα ζητώ να πάρουν άμεσα μέτρα, να βρεθεί ποιος έριξε την πέτρα. Από θαύμα γλίτωσε το παιδί μου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί διότι μπορεί την επόμενη φορά κάποιο παιδί να πεθάνει. Πρέπει κάποιος να επέμβει. Μίλησα με την Διεύθυνση του σχολείου και μου είπαν ότι θα το διερευνήσουν και θα με ενημερώσουν. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκε η πέτρα να χτυπά τον γιο μου. Περιμένουμε απαντήσεις από την διερεύνηση του σχολείου και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα»

 

Καθόταν στο διάλειμμα και ομάδα μαθητών του επιτέθηκε: «Δεν μπορούσε ούτε να πάρει ανάσα...ένιωσε όλα να μαυρίζουν»

Σε δεύτερο περιστατικό, την Παρασκευή (6/10) μητέρα μιλά στο ThemaOnline και περιγράφει τα γεγονότα και πως βρέθηκε ο γιος της να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από επίθεση μαθητών εναντίον του.

«Ο γιος μου καθόταν το διάλειμμα σε μια καρέκλα στην αυλή του σχολείου όπου από πίσω στο ύψος της κεφαλής υπάρχουν σιδερένια κάγκελα. Εκεί τον προσέγγισαν μια ομάδα παιδιών και κάθισαν πάνω του και τον έσπρωχναν προς τα πίσω με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπήσει πολλές φορές στο κάγκελο από πίσω. Για κάποιο χρόνο δεν μπορούσε ούτε να πάρει ανάσα εφόσον τα άλλα παιδιά τον πίεζαν και ένιωσε όλα να μαυρίζουν.

Όταν άνοιξε τα μάτια του τα παιδιά που προκάλεσαν όλο αυτό είχαν φύγει. Στο κεφάλι του έχει μεγαλώσει ένα καρούμπαλο από το οποίο έτρεξε και αίμα. Όταν του έβαλαν στο σχολείο μπετατίν του έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα και να μείνει στο σχολείο κανονικά. Ο ίδιος επέμενε ότι δεν είναι καλά και ότι πονάει, γιαυτό με κάλεσαν να πάω να τον πάρω.

Σχετικά με το περιστατικό "θα διερευνήσει το σχολείο" λόγω ηλικίας όπως μας ανέφερε η αστυνομία και αναμένονται εξελίξεις. Όταν πήρα το παιδί μου από το σχολείο πήγαμε στις πρώτες βοήθειες όπου η νευρολογική εξέταση έδειχνε καλή και επιστρέψαμε στο σπίτι. Εφόσον το παιδί είχε υπνηλία, έπεσε και κοιμήθηκε για 4 ώρες και όταν τον ξυπνούσα ζαλιζόταν, μιλήσαμε με τον παιδίατρο μας ο οποίος σύστησε 24 ωρη παρακολούθηση και MRI.

Επιστρέψαμε λοιπόν στο νοσοκομείο όπου κράτησαν το παιδί για 24 ώρες. Και μας έκαναν CT scan εγκεφάλου. Μετά από 24 ώρες και με καλά αποτελέσματα από το ct scan, πήραμε εξιτήριο. Μας έχουν συστήσει παρακολούθηση καθώς μετά από κτύπημα στο κεφάλι ίσως πάρει κάποιο χρόνο να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Το παιδί εξακολουθεί να ζαλίζεται και να έχει πονοκεφάλους. Πέρα από διερεύνηση του περιστατικού , ζητάμε φύλακες στο σχολείο. Αυτό το αίτημα το έχουμε ήδη υποβάλλει και προφορικά ωστόσο η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν υπάρχει κονδύλι».

Πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι ήδη η Διεύθυνση είναι ενήμερη για τα δυο περιστατικά και έχει προβεί σε βήματα για την διερεύνηση των περιστατικών, με κύριο στόχο να διαλευκάνουν τις υποθέσεις και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top