LIFESTYLE

Power Rangers: Η άγνωστη ιστορία της σειράς που όλοι αγαπήσαμε στα 90s και συνεχίζεται μέχρι σήμερα - Βίντεο

Power Rangers: Η άγνωστη ιστορία της σειράς που όλοι αγαπήσαμε στα 90s και συνεχίζεται μέχρι σήμερα - Βίντεο

Όσοι μεγάλωσαν τη δεκαετία του '90 λάτρεψαν σίγουρα τους Power Rangers, λίγοι όμως γνωρίζουν την ακριβή προέλευσή της δημοφιλούς σειράς.

Τι θα γινόταν αν οι Power Rangers που ξέρουμε και αγαπήσαμε δεν ήταν πραγματικά οι Power Rangers στην αρχή; Στην πραγματικότητα, τι θα γινόταν αν δεν ήταν ούτε τη δεύτερη φορά και αν αυτή η εκδοχή που είδαμε ήταν η τρίτη; Οι θαυμαστές των Super Sentai θα θυμούνται τον Bioman και τους Galaxy Rangers, αφού χωρίς αυτούς, οι Power Rangers δεν θα υπήρχαν με τον τρόπο που υπάρχουν σήμερα. Χρειάστηκε βέβαια αρκετή δημιουργικότητα και επιμονή, μέχρι να αποκτήσουν οι Power Rangers την γνωστή σε όλους μορφή.

Η ιδέα των Power Rangers προήλθε από την επιτυχία των Super Sentai στην Ιαπωνία, αλλά διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε για την αμερικανική αγορά, καθιστώντας τους Power Rangers ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ειδικότερα, ο Haim Saban εμπνεύστηκε την ιδέα για τους Power Rangers όταν παρακολούθησε τη σειρά Super Sentai, που περιλάμβανε χαρακτήρες με στολές και γιγάντια ρομπότ. Ο Saban συνειδητοποίησε ότι η ιδέα αυτή θα μπορούσε να είναι κάνει αντίστοιχη επιτυχία στην αμερικανική αγορά.

Η πρώτη προσπάθεια να φέρει το Sentai στην Αμερική συνέβη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, ανάμεσα τα κόμικς της Marvel και την ιαπωνική εταιρεία παραγωγής Toei. Η Toei αγόρασε τα δικαιώματα των Tomb of Dracula των Marv Wolfman, Gene Colon, Captain America και Spider-Man. Και η Marvel πήρε διάφορες ιδέες, μία από αυτές ήταν ο Sun Vulcan. Ο Spider-Man της Toei είχε πραγματικά τεράστιο αντίκτυπο στο Tokusatsu και τη Sentai στο σύνολό της. Στη σειρά ο Spider-Man έχει ένα τεράστιο ρομπότ που ελέγχει με το όνομα Marveler. Και αυτό το παιχνίδι αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές στα παιδιά, ώστε όταν η Toei άρχισε να αναπτύσσει την επόμενη σειρά Sentai, ήταν προφανές ότι θα έπρεπε να συμπεριλάβουν ένα τεράστιο ρομπότ.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την αποτυχία της Marvel να φέρει τον Sun Vulcan στην Αμερική, ο Haim Saban, ο άνθρωπος που τελικά θα κατάφερνε φέρει τη Sentai στις ΗΠΑ, ήρθε στο προσκήνιο. Καθώς εργαζόταν στην Ιαπωνία σε επαγγελματικό ταξίδι είδε ένα επεισόδιο Super Sentai στην τηλεόραση. Του είχε γίνει έμμονη ιδέα να χρησιμοποιήσει τους ήρωες και τελικά κατάφερε να συνάψει συμφωνία με την Toei. Δημιούργησε έναν πιλότο το 1985 και ανάμεσα στις 30 τηλεοπτικές εκπομπές υπό το έμβλημα της Sentai, κατέληξε στο Choudenshi, Bioman, Super Electron Bioman. Αυτή η εκπομπή είχε 51 επεισόδια που προβλήθηκαν από τις 4 Φεβρουαρίου 1984 έως τις 26 Ιανουαρίου 1985.

Εκείνη την εποχή, ήταν το πιο πρόσφατο Sentai show στην αγορά. Είχε μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στη Γαλλία. Και αυτό οδήγησε τον Saban να ποντάρει τα πάντα στον Bioman. Το καστ αυτού του πιλότου ήταν παράξενα εντυπωσιακό. Ο κόκκινος Ranger, γνωστός και ως Biorhythm Red, σε αυτή την εκδοχή αναφέρεται ως Jason Lee, και τον υποδύθηκε ο θρύλος των πολεμικών τεχνών, Mark Decascos. Ο χαρακτήρας του Zack Taylor, ο οποίος θα έπαιζε τον Biorhythm Green θα υποδυθεί ο Miguel A. Nunez Jr., γνωστό από την ταινία «Η Επιστροφή των ζωντανών νεκρών». Αρχικά το καστ συμπληρώθηκε με τους Tricia Leigh Fisher, Thomas Silardi και Rebecca Staples. Αφού ολοκληρώθηκε η παραγωγή του επεισοδίου-πιλότου, πήγε σε κάθε μεγάλο δίκτυο, το οποίο δεν συμμεριζόταν τον ενθουσιασμό του για το περιεχόμενο.Ο πλήρης πιλότος για το Bioman δεν υπάρχει στο διαδίκτυο μέχρι σήμερα.

Από το Bioman στους Galaxy Rangers

Ο Saban αποφάσισε ότι ήταν καιρός να επανασχεδιάσει την ιδέα συνολικά. Χρειαζόταν ένα πιο φρέσκο όνομα για τους μεμονωμένους χαρακτήρες Sentai. Τελικά κατέληξε στους Rangers και μετονόμασε τη σειρά σε Galaxy Rangers. Σχεδίασε εκ νέου το υλικό του πιλότου, το έκοψε, ετοίμασε μια 2λεπτη πιλοτική παρουσίαση για ένα επεισόδιο του Galaxy Rangers και άρχισε τον Μάιο του 1992 να προσπαθεί να προωθήσει την σειρά. Κατάφερε τελικά να κανονίσει μια συνάντηση με την Fox Kids. Και σε μια εξαιρετικά παράξενη τροπή της μοίρας το στέλεχος που ο Saban θα πήγαινε για να παρουσιάσει το remastered Sentai pitch του στην ήταν η Margaret Loesch, η επικεφαλής του Fox Kids και πρώην επικεφαλής της Marvel Productions, της εταιρείας που είχε προσπαθήσει να πουλήσει το Sun Vulcan περίπου 20 χρόνια πριν.

Η Loesch παρακολούθησε την παρουσίαση των Galaxy Rangers και αποφάσισε ότι αυτός θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει μια νέα εποχή στο Fox Kids. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία: 20 σεζόν, τρεις ταινίες, μια αλλαγή ονόματος, μια εξαγορά από την Disney, συνεργασία με τη Hasbro, πώληση στη Hasbro, πολλά παιχνίδια και ένα από τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα όλων των εποχών.

Σύντομη ιστορία των Power Rangers

Η Αρχή (1993-1995): Οι Power Rangers ξεκίνησαν με τη σειρά "Mighty Morphin Power Rangers". Στη σειρά, ένας κακός μάγος με το όνομα Rita Repulsa απελευθερώνεται από τον φυλακισμένο ύπνο της και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο. Πέντε έφηβοι, οι Jason, Kimberly, Zack, Trini και Billy, επιλέγονται για να γίνουν οι Power Rangers και να προστατεύσουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας ειδικές δυνάμεις και τεράστια ρομπότ πολεμιστές, τα Zords.

Νέες Σειρές (1996-2001): Οι Power Rangers δημιούργησαν διάφορες νέες σειρές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως τα "Power Rangers Zeo," "Power Rangers Turbo," "Power Rangers in Space," "Power Rangers Lost Galaxy," "Power Rangers Lightspeed Rescue" και "Power Rangers Time Force." Κάθε σειρά είχε νέους χαρακτήρες, νέες ιστορίες και νέα Zords.

Disney Era (2002-2009): Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Disney αγόρασε τα δικαιώματα των Power Rangers και παρήγαγε τις σειρές "Power Rangers Ninja Storm," "Power Rangers Dino Thunder," "Power Rangers SPD," "Power Rangers Mystic Force," "Power Rangers Operation Overdrive," "Power Rangers Jungle Fury" και "Power Rangers RPM."

Επιστροφή στη Saban (2010-2018): Η Saban επέστρεψε στην παραγωγή των Power Rangers και παρήγαγε σειρές όπως "Power Rangers Samurai," "Power Rangers Super Samurai," "Power Rangers Megaforce," "Power Rangers Super Megaforce," "Power Rangers Dino Charge," "Power Rangers Dino Super Charge," "Power Rangers Ninja Steel" και "Power Rangers Super Ninja Steel."

Hasbro Era (2019-Παρόν): Το 2018, η Hasbro αγόρασε τα δικαιώματα των Power Rangers και ανέλαβε την παραγωγή των επερχόμενων σειρών. Μια από τις πιο πρόσφατες σειρές είναι οι "Power Rangers Beast Morphers."

Οι Power Rangers είναι γνωστοί για τον συνδυασμό δράσης, περιπέτειας και μηνυμάτων φιλίας και συνεργασίας. Κάθε σειρά ακολουθεί το ίδιο βασικό σενάριο με νέους Power Rangers που πρέπει να προστατεύσουν τον κόσμο από κακές δυνάμεις. Οι Power Rangers έχουν επίσης κυκλοφορήσει πολλές ταινίες, κόμικς, παιχνίδια, προϊόντα και έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κινηματογράφο και την ποπ κουλτούρα.

Πηγή: ethnos.gr/Με πληροφορίες από το κανάλι Nerdstalgic/YouTube

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top