ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων

Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων

Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε είδους διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής κρατουμένων, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Άγκυρα τη Δευτέρα. Ο Ταγίπ Ερντογάν, τηρώντας πολιτική ίσων αποστάσεων, για πρώτη φορά καταδίκασε και τις επιθέσεις της Χαμάς κατά αμάχων.

«Ακριβώς όπως είμαστε ενάντια στην καταπίεση και τη σκληρότητα που ασκείται στους Παλαιστινίους από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και τους παράνομους εποίκους, είμαστε ενάντια και σε τυχαίες ενέργειες εναντίον Ισραηλινών. Η καταστροφή της Γάζας από αεροπορικές επιδρομές, οι βομβαρδισμοί τζαμιών και οι θάνατοι γυναικών, ηλικιωμένων, παιδιών και αμάχων είναι εντελώς απαράδεκτοι. Αν έχουν συμβεί παρόμοιες σκηνές σε πόλεις του Ισραήλ, σίγουρα δεν τις εγκρίνουμε», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από την ισραηλινή διοίκηση να τερματίσει τους βομβαρδισμούς παλαιστινιακών εδαφών, ιδιαίτερα της Γάζας και από τους Παλαιστίνιους να τερματίσουν τις επιθέσεις τους σε ισραηλινά εδάφη, σημειώνοντας ότι «σήμερα είναι η ημέρα για να δράσουμε με ψυχραιμία και ανθρώπινη συνείδηση».

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι το πρόβλημα στην περιοχή δεν μπορεί να λυθεί με τη συνεχή παρενόχληση του παλαιστινιακού λαού, την κατάληψη σπιτιών και εδαφών του, προσθέτοντας πως η προσέγγιση του Ισραήλ απειλεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ασφάλεια του παλαιστινιακού λαού. Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η ειρήνη δεν θα έρθει στην περιοχή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως τη Δευτέρα είχε μια παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και τον Πρόεδρο του Ισραήλ. «Μίλησα για τη βαθιά μας θλίψη για τους θανάτους αμάχων. Δήλωσα ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τερματίσουμε τις συγκρούσεις», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top