ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Τρομοκράτης της Χαμάς πυροβολεί εξ επαφής επισκέπτη του φεστιβάλ που παρίστανε τον νεκρό - Σοκαριστικά πλάνα

Ισραήλ: Τρομοκράτης της Χαμάς πυροβολεί εξ επαφής επισκέπτη του φεστιβάλ που παρίστανε τον νεκρό - Σοκαριστικά πλάνα

Η φρίκη που αντίκρισαν οι επισκέπτες του φεστιβάλ, την ώρα που δολοφονούνταν από τρομοκράτες της Χαμάς, καταγράφηκε σε πλάνα από κάμερα που βρισκόταν στο σημείο.

Τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο φεστιβάλ Tribe of Nova, μόλις δύο μίλια από τα σύνορα με τη Γάζα.

Περισσότεροι πιστεύεται ότι απήχθησαν αφού εκατοντάδες τρομοκράτες εισέβαλαν στον χώρο, πυροβολώντας τα πόδια ορισμένων για να τους εμποδίσουν να διαφύγουν.

Το τελευταίο εφιαλτικό βίντεο δείχνει έναν βαριά οπλισμένο τρομοκράτη να διατάζει έναν άνδρα να βγει από την κρυψώνα του, ενώ την ίδια ώρα ο ένοπλος εκτοξεύει σφαίρες στο έδαφος. Δευτερόλεπτα αργότερα ο ισλαμιστής αρπάζει τον αιμόφυρτο νεαρό από το λαιμό και τον σέρνει σε μια προφανή απόπειρα απαγωγής.

Καθώς εξαφανίζονται από το πλάνο, ένας δεύτερος επισκέπτης του φεστιβάλ, ο οποίος φαίνεται να παριστάνει τον νεκρό πίσω από ένα άλλο αυτοκίνητο, σηκώνει για λίγο το κεφάλι του για να εκτιμήσει τον κίνδυνο.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένας άλλος τρομοκράτης ντυμένος με κόκκινο μπλουζάκι κινείται και τον πυροβολεί εξ επαφής στο κεφάλι. Στη συνέχεια τρομοκράτες πηγαίνουν από πάνω του και κλέβουν από τον νεκρό προσωπικά του αντικείμενα.

Τα πλάνα καταγράφηκαν σχεδόν τρεις ώρες μετά την επίθεση και ακούγονται σειρήνες ενώ μαύρος καπνός έχει καλύψει τον χώρο.

Χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες μέχρι να φτάσουν οι ισραηλινές δυνάμεις στο σημείο.

Οι λάτρεις της μουσικής, κυρίως 20άρηδες και 30άρηδες, είχαν συγκεντρωθεί στο φεστιβάλ στην έρημο χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι εκεί έμελλε να χάσουν τη ζωή τους.

Οι μαχητές της Χαμάς κατάφεραν να διεισδύσουν στο χώρο του φεστιβάλ ουσιαστικά απαρατήρητοι, διασχίζοντας με αλεξίπτωτα πλαγιάς τα συνήθως αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top