ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Μόσχας για τη σύλληψη και απέλαση του Ρώσου δημοσιογράφου – Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Μόσχας για τη σύλληψη και απέλαση του Ρώσου δημοσιογράφου – Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Μόσχας για τη σύλληψη και απέλαση του Ρώσου δημοσιογράφου, Αλεξάντερ Γκασιουκ.

Μάλιστα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν βίντεο με τη σύλληψη του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στη Λευκωσία, ως απόδειξη όπως αναφέρουν της βίας που του ασκήθηκε κατά τη σύλληψή του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μετά από πολλές προτροπές να κατέβει από το όχημά του, ένας Αστυνομικός τον κατεβάζει από τη θέση του οδηγού, ενώ η σύλληψη διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα, με τον Γκασιούκ αφού αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει να αντιστέκεται και να προσπαθεί να μπει από το κάγκελο μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, «δεν αντιστάθηκα καθόλου, αμέσως μετά την πρώτη τους εντολή κατά την σύλληψη έδωσα το διαβατήριο μου και τα υπόλοιπα έγγραφά μου. Χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό, μου έστριψαν τα χέρια πίσω από την πλάτη μου και μου πέρασαν χειροπέδες. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στην κόρη μου, η οποία είχε τρομοκρατηθεί», τόνισε.

Πάντως, η εικόνα του με το σπασμένο χέρι εξακολουθεί να κυριαρχεί στη Μόσχα που κατηγορεί ευθέως την Κυπριακή Δημοκρατία για αδράνεια, ενώ σύμφωνα με την «Ρουσκάγια Γκαζέτα» «αν το σκάνδαλο αυτό δεν επιλυθεί με τους όρους της Μόσχας, θα πληγούν και τα εθνικά συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων».

Κι ενώ οι αντιδράσεις της Μόσχας συνεχίζονται, σε νέο μήνυμά του ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι δεν τα βάζει με τον λαό της Κύπρου, αλλά με τις ξένες δυνάμεις που είχαν κατευθύνει, όπως ισχυρίζεται, και την σύλληψή του, ενώ βλέπει πίσω από την σκευωρία, όπως την χαρακτηρίζει, την αντιπάθεια των ΗΠΑ προς το πρόσωπό του, μετά το βιβλίο που εξέδωσε για τον Βικτόρ Μπουτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για το θέμα η Λευκωσία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, την ώρα που η Μόσχα αρνείται να αποδεχθεί ενδεχόμενη εμπλοκή του Ρώσου δημοσιογράφου σε κατασκοπεία.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερες τοποθετήσεις για ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας», υποδεικνύοντας ότι «αυτό θεωρώ θα έπρεπε να είναι και αυτονόητο».

Για το εάν το θέμα αντιμετωπίζεται διπλωματικά, είπε ότι «υπάρχουν οι διπλωματικοί δίοδοι και η επικοινωνία. Δεν έχουν διακοπεί οι διπλωματικές σχέσεις με την ρωσική κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top