Βρετανία: Αναστέλλονται λόγω μεγάλης πυρκαγιάς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου

Βρετανία: Αναστέλλονται λόγω μεγάλης πυρκαγιάς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου

Η διεύθυνση του αεροδρομίου Λούτον στο Λονδίνο ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρεςπως αποφάσισε να ανασταλούν όλες οι πτήσεις ως το μεσημέρι (τοπική ώρα· 14:00 ώρα Ελλάδας), εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε τη μερική κατάρρευση ενός από τους χώρους στάθμευσης του.

Η πυρκαγιά στο πολυώροφο πάρκινγκ υπ’ αριθμόν 2 εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο, εξαπλώθηκε σε πολλά άλλα και προκάλεσε την «μερική κατάρρευση» τμήματός του, εξήγησε η διεύθυνση του αεροδρομίου, που απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της Βρετανίας και χρησιμοποιείται κυρίως από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, μέσω X (του πρώην Twitter).

«Η ασφάλεια των επιβατών μας και του προσωπικού μας παραμένει η βασική προτεραιότητά μας», εξήγησε.

Η πυροσβεστική του Μπέρντφορντσιρ επενέβη και δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο, όπως διευκρίνισε τοπική υπηρεσία ασθενοφόρων, πολίτης και έξι πυροσβέστες εισέπνευσαν καπνό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE