Βρετανία: Αναστέλλονται λόγω μεγάλης πυρκαγιάς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου

Βρετανία: Αναστέλλονται λόγω μεγάλης πυρκαγιάς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου

Η διεύθυνση του αεροδρομίου Λούτον στο Λονδίνο ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρεςπως αποφάσισε να ανασταλούν όλες οι πτήσεις ως το μεσημέρι (τοπική ώρα· 14:00 ώρα Ελλάδας), εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσε τη μερική κατάρρευση ενός από τους χώρους στάθμευσης του.

Η πυρκαγιά στο πολυώροφο πάρκινγκ υπ’ αριθμόν 2 εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο, εξαπλώθηκε σε πολλά άλλα και προκάλεσε την «μερική κατάρρευση» τμήματός του, εξήγησε η διεύθυνση του αεροδρομίου, που απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της Βρετανίας και χρησιμοποιείται κυρίως από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, μέσω X (του πρώην Twitter).

«Η ασφάλεια των επιβατών μας και του προσωπικού μας παραμένει η βασική προτεραιότητά μας», εξήγησε.

Η πυροσβεστική του Μπέρντφορντσιρ επενέβη και δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο, όπως διευκρίνισε τοπική υπηρεσία ασθενοφόρων, πολίτης και έξι πυροσβέστες εισέπνευσαν καπνό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το πρωί της Τρίτης η συνάντηση ΠτΔ-Λακρουά - Παρακολουθεί την κατάσταση στην Πύλα η Κυβέρνηση

Το πρωί της Τρίτης η συνάντηση ΠτΔ-Λακρουά - Παρακολουθεί την κατάσταση στην Πύλα η Κυβέρνηση

Την Τρίτη αναμένεται να έχει συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE