Σεισμός στην Αττική - Μεγέθους 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά του Λαυρίου

Σεισμός στην Αττική - Μεγέθους 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά του Λαυρίου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:33 το πρώι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο 8 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής.

Είχε εστιακό βάθος 13,4 χλμ.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα της Αττικής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθ. Λέκκα, που μίλησε στην ΕΡΤ, το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλιού στη θαλάσσια περιοχή που δεν είναι υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες μέρες. «Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά στην Αττική και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE