ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη δυσοσμία «έπνιξε» την Λάρνακα – Πού οφείλεται – Η ανακοίνωση του Δήμου

Έντονη δυσοσμία «έπνιξε» την Λάρνακα – Πού οφείλεται – Η ανακοίνωση του Δήμου

Σε μετακίνηση κοπριάς από κτηνοτροφικά υποστατικά που βρίσκονται σε γειτονικούς Δήμους και Κοινότητες και την τοποθέτηση της σε χωράφια από τους γεωργούς, οφείλεται η δυσοσμία που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, στη Λάρνακα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Προστίθεται πως «τα χωράφια στα οποία τοποθετείται κοπριά, βρίσκονται εκτός δημοτικών ορίων Λάρνακας και ο Δήμος δεν μπορεί να λάβει οποιαδήποτε μέτρα».

Σημειώνεται πως «παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους για λήψη μέτρων ώστε, να βελτιωθεί η ποιότητα της κοπριάς που παράγεται από τα βουστάσια και τις άλλες κτηνοτροφικές μονάδες, δυστυχώς δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια και συνεχίζει η τοποθέτηση υγρής κοπριάς στα χωράφια. Η δυσοσμία παράγεται κατά την φόρτωση, μεταφορά και τοποθέτηση της υγρής λάσπης (κοπριάς) στα χωράφια με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι ανέσεις και η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Τμήμα Γεωργίας και Τμήμα Περιβάλλοντος) για το σοβαρό πρόβλημα οχληρίας που δημιουργείται στην πόλη, προκειμένου να λάβουν άμεσα μέτρα εναντίον αυτών που δεν εφαρμόζουν τη σωστή διαδικασία διάθεσης της κοπριάς και στο άμεσο όργωμα του χωραφιού».

Ο Δήμος «έχει ενημερωθεί ότι Επιθεωρητές του Τμήματος Περιβάλλοντος διενεργούν αυξημένους ελέγχους σε γεωργικά τεμάχια της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top