Αμετάβλητος στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αμετάβλητος στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σταθερός στο 6,7% παρέμεινε για τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των περισσότερων οικονομολόγων για έστω οριακή περαιτέρω μείωση.

Ο υψηλότερος του αναμενόμενου Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αποδίδεται στις αυξημένες τιμές των καυσίμων μέσα στο μήνα, που αντιστάθμισαν τις μειώσεις στις τιμές των τροφίμων και των μη οινοπνευματωδών ποτών.

Ήταν ο πρώτος μήνας με μειώσεις στις τιμές των τροφίμων από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η τιμή του πληθωρισμού κάθε Σεπτέμβριο είναι κρίσιμος δείκτης στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αποτελεί το μέτρο με βάση το οποίο καθορίζονται οι αυξήσεις στα επιδόματα και σε ορισμένους φορολογικούς συντελεστές από τον επόμενο Απρίλιο, όταν και αρχίζει το οικονομικό έτος στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει θέσει ως μία από τις πέντε προτεραιότητες της διακυβέρνησής του τη χαλιναγώγηση του πληθωρισμού, που κορυφώθηκε προ μηνών στο 11,1%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

LIVE: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που άρχισε στις 9:00 το πρωί, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης/παραλαβής των Υπουργείων.

BEST OF TOTHEMAONLINE