Αμετάβλητος στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αμετάβλητος στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σταθερός στο 6,7% παρέμεινε για τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των περισσότερων οικονομολόγων για έστω οριακή περαιτέρω μείωση.

Ο υψηλότερος του αναμενόμενου Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αποδίδεται στις αυξημένες τιμές των καυσίμων μέσα στο μήνα, που αντιστάθμισαν τις μειώσεις στις τιμές των τροφίμων και των μη οινοπνευματωδών ποτών.

Ήταν ο πρώτος μήνας με μειώσεις στις τιμές των τροφίμων από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η τιμή του πληθωρισμού κάθε Σεπτέμβριο είναι κρίσιμος δείκτης στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αποτελεί το μέτρο με βάση το οποίο καθορίζονται οι αυξήσεις στα επιδόματα και σε ορισμένους φορολογικούς συντελεστές από τον επόμενο Απρίλιο, όταν και αρχίζει το οικονομικό έτος στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει θέσει ως μία από τις πέντε προτεραιότητες της διακυβέρνησής του τη χαλιναγώγηση του πληθωρισμού, που κορυφώθηκε προ μηνών στο 11,1%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Τορόντο του Καναδά.

BEST OF TOTHEMAONLINE