Αμετάβλητος στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αμετάβλητος στο 6,7% ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σταθερός στο 6,7% παρέμεινε για τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των περισσότερων οικονομολόγων για έστω οριακή περαιτέρω μείωση.

Ο υψηλότερος του αναμενόμενου Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αποδίδεται στις αυξημένες τιμές των καυσίμων μέσα στο μήνα, που αντιστάθμισαν τις μειώσεις στις τιμές των τροφίμων και των μη οινοπνευματωδών ποτών.

Ήταν ο πρώτος μήνας με μειώσεις στις τιμές των τροφίμων από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η τιμή του πληθωρισμού κάθε Σεπτέμβριο είναι κρίσιμος δείκτης στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αποτελεί το μέτρο με βάση το οποίο καθορίζονται οι αυξήσεις στα επιδόματα και σε ορισμένους φορολογικούς συντελεστές από τον επόμενο Απρίλιο, όταν και αρχίζει το οικονομικό έτος στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει θέσει ως μία από τις πέντε προτεραιότητες της διακυβέρνησής του τη χαλιναγώγηση του πληθωρισμού, που κορυφώθηκε προ μηνών στο 11,1%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE