ΔΙΕΘΝΗ

Σε επίπεδο «κόκκινου» συναγερμού η Γαλλία - Επιχείρηση «σκούπα» σε σπίτια ισλαμιστών, ενώ εκκενώνονται αεροδρόμια και αξιοθέατα

Σε επίπεδο «κόκκινου» συναγερμού η Γαλλία - Επιχείρηση «σκούπα» σε σπίτια ισλαμιστών, ενώ εκκενώνονται αεροδρόμια και αξιοθέατα

Εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές σε όλη την Γαλλία καθώς, μετά τις απειλές για βόμβα σε σχολεία, αξιοθέατα και αεροδρόμια, η χώρα βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό».

Η Γαλλία βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα σε αναβρασμό

Σήμερα για πέμπτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, εκκενώθηκαν ξανά οι Βερσαλλίες με τους επισκέπτες να αποχωρούν άρον - άρον για λόγους ασφαλείας.

«Οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα... Ο ύποπτος τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση» όπως αναφέρει η Εισαγγελία των Βερσαλλιών στην εφημερίδα «Le Figaro», επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του γαλλικού δικτύου «BFMTV».

Οι τρομοκρατικές απειλές λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση Μακρόν

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι γαλλικές αρχές προέβησαν στην απέλαση ενός Τυνήσιου που άρχισε να εκτοξεύει απειλές έξω από συναγωγή στις Κάννες.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», επικαλούμενη έγκυρη πηγή που δεν θέλει να κατονομαστεί, η αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» πολλά σπίτια ισλαμιστών σε διάφορες πόλεις, όπως στη Μάγχη, την Σαρτ, την Βοκλούζ, όπως επίσης στο Παρίσι και τα προάστιά του.

Υπήρξε σχετική εντολή από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται επί ποδός από τις 13 Οκτωβρίου, μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο λύκειο Gambetta της γαλλικής πόλης Αράς.

Ένας 20χρονος ισλαμιστής, απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου, κραδαίνοντας μαχαίρι, σκότωσε έναν καθηγητή ενώ τραυμάτισε άλλους τρεις. Οι γαλλικές αρχές τον συνέλαβαν λίγα λεπτά αφότου ενημερώθηκαν για την εισβολή του στο σχολείο.

Φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), ο νεαρός δράστης άρχισε να μαχαιρώνει όποιον είχε βάλει στο «μάτι», σπέρνοντας τον τρόμο και θάνατο, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter).

Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, οι Βερσαλλίες εκκενώνονται ύστερα από απειλή για βόμβα με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι οι τουρίστες που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Μέχρι σήμερα, στις Βερσαλλίες υπήρξε πέντε φορές εντολή για εκκένωση υπό τον φόβο τρομοκρατικής απειλής, ενώ τουλάχιστον 14 αεροδρόμια, κοντά στο Παρίσι, εξέδωσαν σήμα κινδύνου.

Ξαφνικά η Γαλλία δέχεται απανωτές τρομοκρατικές απειλές ενώ προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τον Αύγουστο του 2024 τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την περασμένη Παρασκευή, άρχισαν τα... όργανα όταν σε Λύκειο της περιοχής Αράς στη βόρεια Γαλλία άφησε την τελευταία του πνοή ο καθηγητής Λογοτεχνίας, Ντομινίκ Μπερνάρ ύστερα από μαχαιριές που δέχτηκε από έναν 20χρονο ισλαμιστή που εισέβαλε στο σχολείο εν ώρα μαθήματος.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν εκκενωθεί πάνω από 14 αεροδρόμια της Γαλλίας για αρκετές ώρες, ύστερα από τρομοκρατική απειλή, κυρίως μέσω email, όπως σχολιάζει το γαλλικό δημοσίευμα.

Πρόκειται για αεροδρόμια, μεταξύ αυτών αυτό της Λιλ, του Μπορντό, της Λυών, τη Νάντης, τη Ρεν, της Νίκαια, της Τουλούζης, του Στρασβούργου, του Μπιαρίτζ, του Πάου, του Καρκασόν και του Μποβέ.

Το περίεργο είναι ότι, τα τρία κεντρικά αεροδρόμια του Παρισιού δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής, απειλές για βόμβα.

«Κανένα από τα αεροδρόμια του Παρισιού δεν επηρεάστηκε από τις απειλές για βόμβα. Ωστόσο, προφανώς παραμένουμε σε πλήρη επαγρύπνηση», όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιες αρχές στη γαλλική εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top