ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Ελπίζουμε η Διάσκεψη για την Ειρήνη να φέρει κάποια αποτελέσματα - Η περιοχή μας χρειάζεται θετικά νέα»

ΠτΔ: «Ελπίζουμε η Διάσκεψη για την Ειρήνη να φέρει κάποια αποτελέσματα - Η περιοχή μας χρειάζεται θετικά νέα»

Είναι σημαντικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ειρήνη, αφού αποτελεί αναγνώριση του ρόλου της στην περιοχή, αλλά και των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με όλα τα κράτη της περιοχής, είπε το βράδυ της Παρασκευής (20/10) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Χλώρακα, και ερωτηθείς τι αναμένει από τη διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κάιρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι μια κρίσιμη Διάσκεψη, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, όπως τις βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Να αναφέρω ότι είναι σημαντικό ότι έχει προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι μια αναγνώριση του ρόλου μας στην περιοχή, των εξαιρετικών σχέσεων που έχουμε με όλα τα κράτη της περιοχής, και ευελπιστούμε ότι η παρουσία μας, μαζί με άλλα κράτη, φυσικά, θα μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Και ένα θετικό αποτέλεσμα το μόνο που μπορεί να είναι, είναι να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση, ειδικότερα όταν μιλάμε για άμαχο πληθυσμό.

Αντιλαμβάνεστε οι οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Άρα, ο στόχος της Διάσκεψης – έχω μιλήσει και με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο – είναι να δούμε πώς δημιουργούνται δεδομένα, πώς δημιουργείται η βάση, έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί μια δύσκολη, ήδη, κατάσταση πραγμάτων.

Άρα, θα μεταβώ αύριο το πρωί στην Αιγυπτο, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα έχω και διμερείς επαφές με άλλους ηγέτες που θα παρευρεθούν και ελπίζω να προκύψουν κάποια θετικά αποτελέσματα.

Χρειάζεται η περιοχή μας θετικά νέα, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που γίνονται. Επαναλαμβάνω είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις και ελπίζουμε η Διάσκεψη να φέρει κάποια αποτελέσματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top