ΔΙΕΘΝΗ

Καλλιτέχνες του Χόλιγουντ καλούν τον πρόεδρο Μπάιντεν να πιέσει για εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ – Γάζας

Καλλιτέχνες του Χόλιγουντ καλούν τον πρόεδρο Μπάιντεν να πιέσει για εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ – Γάζας

Μια ομάδα 55 ηθοποιών και καλλιτεχνών του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ζητώντας του να πιέσει να κηρυχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που υπέγραψαν την επιστολή είναι ο Χοακίν Φίνιξ, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Τζον Στιούαρτ, η Κρίστεν Στιούαρτ, η Σούζαν Σαράντον, ο Ριζ Άχμεντ ο Ράμι Γιούσεφ και άλλοι.

«Καλούμε την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να τιμήσουν όλες τις ζωές στους Άγιους Τόπους και να ζητήσουν και να διευκολύνουν την κήρυξη εκεχειρίας χωρίς καθυστέρηση – τον τερματισμό του βομβαρδισμού της Γάζας και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων», τονίζουν στην επιστολή τους.

«Αρνούμαστε να πούμε στις επόμενες γενιές την ιστορία της σιωπής μας, ότι στεκόμασταν και δεν κάναμε τίποτα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς, ‘η ιστορία παρακολουθεί’», προσθέτουν.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να επιτραπεί να φτάσει (στους κατοίκους της Γάζας)», υπογραμμίζουν οι καλλιτέχνες.

Στην επιστολή περιέχεται και ένα σχόλιο από τον εκπρόσωπο της UNICEF Τζέιμς Έλντερ, ο οποίος υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και του αποκλεισμού στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

«Παιδιά και οικογένειες στη Γάζα ουσιαστικά δεν έχουν πια τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα και ασφαλή πρόσβαση στα νοσοκομεία έπειτα από ημέρες αεροπορικών επιδρομών και μετά τον αποκλεισμό των οδών ανεφοδιασμού», εξηγεί ο Έλντερ.

«Την Τετάρτη το απόγευμα τελείωσαν τα καύσιμα στο μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η επεξεργασία των λυμάτων (…) Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει φτάσει σε φονικά χαμηλό επίπεδο και παρά ταύτα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περαιτέρω επιθέσεις. Πρέπει να επικρατήσουν η συμπόνοια και το διεθνές δίκαιο», τονίζει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ομάδα Artists for Palestine UK εξέδωσε άλλη επιστολή με αίτημα την κήρυξη εκεχειρίας στη Γάζα και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα. Την ανακοίνωση αυτή υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, η Τίλντα Σουίντον, ο Μάικ Λι, ο Μάικλ Γουίντερμπότομ και ο Στιβ Κούγκαν.

Στην επιστολή τους οι καλλιτέχνες κατηγόρησαν τη βρετανική κυβέρνηση ότι «όχι μόνο ανέχεται τη διάπρξη εγκλημάτων πολέμου, αλλά βοηθά στη συντέλεσή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top