ΠΑΡΑ-THEMA

Φόρεσε τα «χαλαρά» του ο Χριστοδουλίδης και μάζεψε σκουπίδια - Φωτογραφίες

Φόρεσε τα «χαλαρά» του ο Χριστοδουλίδης και μάζεψε σκουπίδια - Φωτογραφίες

Τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης καλώντας όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εθελοντικών οργανώσεων και ιδιωτικών οργανισμών που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης της εκστρατείας "Let's Do it Cyprus" στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου.

Επισήμανε ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί τα κράτη και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τη βάση για την οικονομική ευημερία της Κύπρου.

Σημείωσε ότι συνειδητά μαζί με την πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου επέλεξε να παραστεί στην εκδήλωση, αφού η προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος στη χώρα δεν είναι απλώς προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

«Και πρώτοι εμείς πρέπει να δείξουμε, μέσα από το παράδειγμα μας, τη σοβαρότητα του θέματος και ότι εννοούμε όλα αυτά που λέμε, αλλά και γιατί θεωρώ ότι, ως χώρα, ως Πολιτεία, στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε μείνει πίσω», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Πολιτεία ακολουθεί το παράδειγμα των εθελοντικών Οργανώσεων, των ιδιωτικών Οργανισμών που αντιλήφθηκαν πολύ πιο πριν τη σημασία προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για όλα τα κράτη, ειδικότερα για τα κράτη της περιοχής μας, τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου, της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Αλλά για να φτάσουμε στο σημείο να μη χρειάζεται να κάνουμε εκστρατείες καθαρισμού, γιατί θα είναι καθαρή η χώρα μας, θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να κτίσουμε κουλτούρα προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τόσα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου από διαφορετικά χαρτοφυλάκια γιατί η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένα οριζόντιο θέμα, ειδικότερα για την Κύπρο.

Σημείωσε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου είναι η θάλασσα, ο ήλιος, το περιβάλλον και αν δεν προστατευθούν δεν θα υπάρχει οικονομία σε αυτή τη χώρα, δεν θα υπάρχει τουρισμός και η χώρα δεν θα μπορεί να επιβιώσει.

Εξάλλου στην ομιλία της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου ανέφερε ότι «ο στόχος δεν είναι να ανακυκλώνουμε εκστρατείες καθαρισμού αλλά να αρχίσουμε εμείς οι ίδιοι να μειώνουμε, να επαναχρησιμοποιούμε, να ανακυκλώνουμε, ώστε το κάθε υλικό να τυγχάνει της διαχείρισης που πρέπει».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής κουλτούρας μέσα από τη συνεργασία με όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα οργανωμένα σύνολα πολιτών και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ώστε να προληφθεί, στον βαθμό που επιτρέπεται, η όποια μόλυνση.

Σημείωσε ότι η εκστρατεία που συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αποσκοπεί στο να κάνει κατανοητή σε όλους την ανάγκη να σταματήσουν να ρυπαίνουν.

Πρόσθεσε ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση επιβεβαιώνει την προσωπική του δέσμευση και εμπλοκή απέναντι στη συλλογική προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του προγράμματος διακυβέρνησης.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top