ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέες αφίξεις μεταναστών στην Κύπρο - Πέρασαν χειροπέδες σε δέκα διακινητές

Νέες αφίξεις μεταναστών στην Κύπρο - Πέρασαν χειροπέδες σε δέκα διακινητές

Σε ακόμη δέκα συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που στήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, προς την Κύπρο και στην οποία συμμετείχαν πέραν των 130 μελών της Αστυνομίας.

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση διεξήχθη στην επαρχία Πάφου και πραγματοποιήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, με τη συμμετοχή μελών της Υ.Α.&Μ., του Τ.Α.Ε. (Ε), της Μ.Μ.Α.Δ. και της Υ.ΚΑ.Ν., κατά την οποία διενεργήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις έρευνας. Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν 17 εντάλματα έρευνας σε οικίες και υποστατικά όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα, ενώ καταζητούνται ακόμη πέντε.

Από τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, εντοπίστηκε στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες το χρηματικό ποσό των €160,000 καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν, μεταξύ άλλων, αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ενήλικων προσώπων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Η σημερινή αποτελεί την τρίτη στη σειρά ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης μεταναστών και οι σημερινές συλλήψεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων στις 22.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εντατικές της προσπάθειες για εντοπισμό και σύλληψη προσώπων που δρουν ως διακινητές, με σκοπό την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το ΤΑΕ (Ε) Αρχηγείου διερευνά την υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top