ΔΙΕΘΝΗ

Τι είναι το captagon, το ναρκωτικό, που φέρονται να πήραν μέλη της Χαμάς πριν εισβάλουν στο Ισραήλ;

Τι είναι το captagon, το ναρκωτικό, που φέρονται να πήραν μέλη της Χαμάς πριν εισβάλουν στο Ισραήλ;

Δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ θέλουν ορισμένα τα μέλη της Χαμάς να πήραν το ναρκωτικό Captagon πριν εισβάλουν στο Ισραήλ και σκοτώσουν εκατοντάδες πολίτες.

Το Captagon είναι διαδεδομένο στη Μέση Ανατολή και πιστεύεται ότι παράγεται από ένα μείγμα φενεθυλλινών, καφεΐνης και άλλων ουσιών. Διεγείρει τον οργανισμό, καταστέλλοντας, ταυτόχρονα, τις ηθικές αναστολές.

«Δίνει μεγάλη ενέργεια και μεγάλη κινητικότητα επεμβαίνοντας στην προσωπικότητα του ατόμου που τα λαμβάνει» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Βαγγέλης Μανωλόπουλος.

«Ο άνθρωπος είναι ικανός για οποιαδήποτε φρικαλεότητα και από μόνος του, αλλά σίγουρα αυτές οι ουσίες, μπορούν να μειώσουν την αίσθηση κινδύνου και φόβου», πρόσθεσε.

«Ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή αποτελεί το ναρκωτικό με μεγάλη χρήση», επεσήμανε, τονίζοντας ότι πολύς κόσμος είναι εθισμένος σε αυτή την παράνομη ουσία και όχι μόνο στην Παλαιστίνη, όπου η ζωή είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το Captagon, «τους δίνει πάρα πολλή ενέργεια. Δεν χρειάζεται να κοιμηθούν, δεν πεινάνε» με την υπερενέργεια αυτή να κρατάει έως και 24 ώρες.

Η παράνομης φαρμακευτικής ουσία, σύμφωνα με τον ίδιο φθείρει τον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας μια παροδική «αναισθησία» στον άνθρωπο τόσο για τις δικές του ανάγκες όσο και στα αισθήματα των άλλων

Κλείνοντας ο κ. Μανωλόπουλος υπενθύμισε ότι στους πολέμους υπάρχει μια τέτοια διάσταση, η χρήση ναρκωτικών ουσιών που δεν την υπολογίζουμε, αλλά παίζει ρόλο στις φρικαλεότητες που διεξάγονται στις ένοπλες συρράξεις όπως έχει συμβεί στο παρελθόν

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top