ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο από την απελευθέρωση των δύο ομήρων από τη Χαμάς - Ακτιβίστρια που βοήθησε ασθενείς στη Γάζα η μια

Βίντεο από την απελευθέρωση των δύο ομήρων από τη Χαμάς - Ακτιβίστρια που βοήθησε ασθενείς στη Γάζα η μια

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε τα πρώτα πλάνα των ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς το βράδυ της Δευτέρας.

Σε βίντεο που μετέδωσε το Extra News TV φαίνεται η 85χρονη Γιοχεβέντ Λίβσιτς να μπαίνει σε ασθενοφόρο μετά την απελευθέρωσή της από τη Χαμάς.

Το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera TV έδειξε βίντεο που λέει ότι δείχνει τις δύο απελευθερωμένες ομήρους της Χαμάς να μεταφέρονται από ένα όχημα του Ερυθρού Σταυρού σε αιγυπτιακά ασθενοφόρα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ανέφερε πως η απελευθέρωση των δύο ομήρων αποφασίστηκε για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους, χάρη στη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου.

 

 

Το Al Jazeera κατονομάζει τους απελευθερωθέντες ομήρους ως Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λίβσιτς, επικαλούμενο ανάρτηση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 μεταδίδει πως πρόκειται για την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ και την 85χρονη Γιοχεβέντ Λίβσιτς, που είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ, ενώ οι σύζυγοί τους παραμένουν σε ομηρία.

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 50 ομήρων

Η εφημερίδα Wall Street Journal μετέδωσε ότι οι συνομιλίες για την απελευθέρωση 50 ομήρων που έχουν διπλή υπηκοότητα κατέρρευσαν εξαιτίας του ζητήματος των παραδόσεων καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, που βρίσκει το Ισραήλ αντίθετο, καθώς εκτιμά ότι θα η Χαμάς θα τα χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

 

 

Πέρασαν από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα οι δύο όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Οι δύο ηλικιωμένες έφθασαν ήδη στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, υπογραμμίζοντας πως «στέφθηκαν με επιτυχία οι διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την απελευθέρωση δύο γυναικών» που κρατούνταν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση της Χαμάς έγινε τρεις ημέρες μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων. Η Χαμάς δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των δύο γυναικών που απελευθέρωσε σήμερα, υπονοώντας ωστόσο ότι είναι Ισραηλινές.

 

 

«Ο εχθρός είχε αρνηθεί να τους παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», υποστήριξε ο Ουμπάιντα, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ ως «ψευδή προπαγάνδα».

Το Ισραήλ εκτιμά ότι περισσότεροι από 220 όμηροι -Ισραηλινοί και υπήκοοι άλλων χωρών- μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τον παλαιστινιακό θύλακα και προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top