ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέο «όχι» Δικαστηρίου σε αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το «κούρεμα» καταθέσεων – «Απαραίτητα και αναπόφευκτα τα μέτρα εξυγίανης»

Νέο «όχι» Δικαστηρίου σε αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το «κούρεμα» καταθέσεων – «Απαραίτητα και αναπόφευκτα τα μέτρα εξυγίανης»

Σε απόρριψη ακόμη μίας αγωγής που κατατέθηκε εις βάρος της Δημοκρατίας σε σχέση με την απομείωση καταθέσεων στην Λαϊκή Τράπεζα το 2013, προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σύμφωνα με Απόφαση που εξέδωσε στις 18 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η αγωγή καταχωρίστηκε αρχικά εναντίον της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης, οι ενάγοντες επέλεξαν να προωθήσουν την απαίτησή τους εναντίον μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποσύροντας ανεπιφύλακτα την αγωγή εναντίον όλων των υπόλοιπων εναγόμενων.

Το Δικαστήριο, παραθέτοντας στην Απόφασή του προηγούμενη με το θέμα σχετική νομολογία, αποδέχθηκε τη θέση ότι τα επίδικα μέτρα εξυγίανσης που λήφθηκαν από την Δημοκρατία δυνάμει του περί «Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013» ήταν απολύτως απαραίτητα και αναπόφευκτα, και κατέληξε σε εύρημα ότι υπήρξε η ανάγκη λήψης του συγκεκριμένου μέτρου. Εξ ου και έκρινε ότι δεν απεδείχθη οποιαδήποτε επιλήψιμη πράξη ή παράλειψη εκ μέρους της Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις αξιώσεις των εναγόντων, απέρριψε την αγωγή και επιδίκασε έξοδα προς όφελος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι, εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας την υπόθεση χειρίστηκαν η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κα Θεανώ Μαυρομουστάκη, η Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Θεανώ Κουμή, και ο δικηγόρος κ. Μάρκος Οικονόμου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top