ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία στα Νοσοκομεία: Έστειλαν μήνυμα ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ - «Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις»

Απεργία στα Νοσοκομεία: Έστειλαν μήνυμα ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ - «Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις»

Το μήνυμα ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον ΟΚΥπΥ στο θέμα της συλλογικής σύμβασης, έστειλαν ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), Θεόδωρος Πετέλης.

Οι δηλώσεις των δυο συντεχνιακών έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου συνεχίζεται, από το πρωί, η 8ώρη απεργία των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ, μετά το αδιέξοδο των διαβουλεύσεων για το θέμα σύναψης συλλογικών συβάσεων του προσωπικού που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια.

Ο κ. Κούμας εξέφρασε την ελπίδα όπως ο ΟΚΥπΥ αλλά και το Υπουργείο Υγείας, ως πολιτικός προϊστάμενος, «θα λάβουν το μήνυμα ότι πλέον δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να επωμίζονται όλα τα λάθη του μοντέλου που ονομάζεται Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας».

«Ευελπιστούμε ότι ο ΟΚΥπΥ θα σταματήσει να χρονοτριβεί και να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το χθεσινό, όταν μας είχε αποστείλει ένα κείμενο, κάποιες ώρες πριν την έναρξη της απεργίας, το οποίο με διαφορετικές λέξεις επαναλάμβανε αυτό που είχε απορριφθεί νωρίτερα», συμπλήρωσε.

Χρειαζόμαστε, συνέχισε, συλλογική σύμβαση, ώστε οι εργαζόμενοι να νιώθουν επαγγελματική ασφάλεια για να εργαστούν κανονικά και σωστά και σημείωσε πως δεν μπορεί ο ΟΚΥπΥ να φέρνει «επιλεκτικά» ως επιχείρημα την νομοθεσία, αφού «ο ίδιος πρώτα από όλα την παραβιάζει».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ κάλεσε τον ΟΚΥπΥ να απαντήσει για πόσα χρόνια δεν κατέβαλλε Ταμείο Προνοίας όπως καθορίζει η συλλογική σύμβαση και γιατί δεν έχει δώσει αύξηση στα τρία χρόνια, όπως προβλέπουν τα συμβόλαια.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να διαβουλευθούμε, ως συνδικαλιστικές οργανώσεις, επί μιας σωστής βάσης και έχουμε αποδείξει ότι οικονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει», ανέφερε ενώ επανέλαβε πως «δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν συνεχώς την κακή διαχείριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων από τον ΟΚΥπΥ».

Για εμάς, συνέχισε, το μοντέλο έχει αποτύχει και πρέπει η Πολιτεία να βάλει στη ζυγαριά δυο πράγματα, «είτε θέλει σωστά δημόσια νοσηλευτήρια, με ό,τι αυτό σημαίνει και θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, ενώ αν ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί πλέον να τα διαχειριστεί, να τα πάρει πίσω το κράτος».

Σήμερα ξεκινά ένας απεργιακός αγώνας για μια σωστή συλλογική σύμβαση, ο οποίος θα τελειώσει όταν καταφέρουμε να πετύχουμε αυτή τη συλλογική σύμβαση που δικαιούνται αυτοί οι εργαζόμενοι, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ.

Ο κ. Πετέλης είπε ότι «το κεφάλαιο συζητήσεων με τον συγκεκριμένο οργανισμό, αυτή τη στιγμή έχει καταλήξει σε ένα αδιέξοδο» και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να πληρώνουν τα λάθη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ .

«Δεν θα δεχθούμε αντεργατικές συλλογικές συμβάσεις, δεν θα δεχθούμε εργαζομένους δυο ταχυτήτων. Σήμερα ξεκινούμε και αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε μέχρι να δικαιωθεί αυτός ο αγώνας», κατέληξε στη δήλωση του ο εκπρόσωπος των νοσηλευτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top