ΔΙΕΘΝΗ

H στιγμή που αξιωματούχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν στον ύπνο τους

H στιγμή που αξιωματούχος της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν στον ύπνο τους

Μια ερώτηση που έθεσε ο Χιούγκο Μπατσέγκα, ανταποκριτής του BBC στη Μέση Ανατολή, σε αξιωματούχο της Χαμάς από τον οποίο έπαιρνε συνέντευξη, εκνεύρισε τόσο τον Παλαιστίνιο Γκαζί Χαμάντ που πέταξε το μικρόφωνό του και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, χωρίς φυσικά να δώσει ποτέ απάντηση.

Ο Χαμάντ, που είναι μέλος του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης, ισχυρίστηκε κατά τη συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου ότι δεν είχε δοθεί ποτέ εντολή να σκοτωθούν άμαχοι κατά την αιφνιδιαστική εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι.

Ο ισχυρισμός αυτός φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εικόνες φρίκης που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την αιματηρή επίθεση, η οποία περιλάμβανε τη δολοφονία πάνω από 250 νέων σε φεστιβάλ μουσικής στην έρημο.

Οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν πριν από 20 μέρες οι τρομοκράτες της Χαμάς στο κιμπούτς Be'eri ήταν από τις πιο φρικιαστικές. Άνθρωποι σφαγιάστηκαν στα κρεβάτια τους, και κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τον απόηχο του μακελειού που δείχνουν δωμάτια βουτηγμένα στο αίμα, διάσπαρτα με πτώματα. Από την οργή των τρομοκρατών δεν γλίτωσε ούτε καν το νηπιαγωγείο της κοινότητας, όπου εικάζεται ότι είχαν βρει καταφύγιο Ισραηλινοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης εκείνο το Σάββατο.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι από το συγκεκριμένο κιμπούτς έπεσαν θύματα της δολοφονικής μανίας των τρομοκρατών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Χαμάντ, οι θάνατοι των αμάχων κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών σε αυτές τις κοινότητες δεν ήταν εσκεμμένες, αλλά αποτέλεσμα «συγκρούσεων» που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ανταποκριτής του BBC επισήμανε ότι δεν πρόκειται για «σύγκρουση» όταν κάποιοι εισβάλλουν στα σπίτια αμάχων και τους σκοτώνουν. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε αμάχους ούτε υπήρχε σχετική απόφαση», λέει ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Κατόπιν, ο Μπατσέγκα ρωτάει τον Χαμάντ πώς δικαιολογεί το γεγονός ότι Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους, χωρίς όμως να λάβει ποτέ απάντηση, αφού ο αξιωματούχος της Χαμάς αποφάσισε σε αυτό ακριβώς το σημείο να βάλει τέλος στη συνέντευξη.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top