ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται μεγάλη ανάπτυξη 60 εκατ. ευρώ στον Άγιο Αθανάσιο – Τι θα περιλαμβάνει

Έρχεται μεγάλη ανάπτυξη 60 εκατ. ευρώ στον Άγιο Αθανάσιο – Τι θα περιλαμβάνει

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή και λειτουργία νέας μεικτής ανάπτυξης στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Πρόκειται για ανάπτυξη υπό την ονομασία «Silicon Park», η οποία θα αποτελείται συνολικά από πέντε πολυώροφα κτίρια. Τα εν λόγω κτίρια θα αποτελούνται από 5, 8 και 9 υπέργεια επίπεδα για τις οικιστικές χρήσεις, και 5 και 7 υπέργεια επίπεδα για τις γραφειακές χρήσεις.

Στο Έργο συμπεριλαμβάνονται επίσης εξωτερικοί χώροι στάθμευσης, στο βόρειο τμήμα της ανάπτυξης, και ιδιωτικοί τοπιοτεχνημένοι χώροι πρασίνου. Επίσης, ένα εκ των πέντε προτεινόμενων κτιρίων περιλαμβάνει ένα υπόγειο επίπεδο.

Το υψηλότερο σημείο των πολυώροφων κτιρίων βρίσκεται στα 34 μέτρα, όπου θα βρίσκεται το κλιμακοστάσιο του ανελκυστήρα.

Ο σχεδιασμός

Όπως αναφέρεται στην Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από πέντε συνολικά κτίρια:
• 3 Πολυώροφα κτίρια οικιστικής χρήσης (5, 8 και 9 υπέργειων επιπέδων)
• 2 Πολυώροφα κτίρια γραφειακής χρήσης (5 και 7 υπέργειων επιπέδων)
• Τοπιοτεχνημένους χώρους
• Εξωτερικούς χώρους στάθμευσης
• Εσωτερικό δίκτυο μετακίνησης οχημάτων

Ανάμεσα σε άλλα κάποια από τα κτίρια θα διαθέτουν εξωτερική πισίνα και μπαρ πισίνας, γυμναστήριο και χώρους φύλαξης και απασχόλησης παιδιών, ενώ η πλειοψηφία των κτιρίων θα διαθέτει και φωτοβολταϊκά πλαίσια.

Συνολικά στο έργο συμπεριλαμβάνονται 205 οικιστικά διαμερίσματα, ενώ τo συνολικό μεικτό εμβαδόν της γραφειακής χρήσης θα ανέρχεται σε 11.200 τ.μ. και το συνολικό μεικτό εμβαδόν της οικιστικής χρήσης θα ανέρχεται σε 19.200 τ.μ..

Η ανάπτυξη, ακόμη, θα διαθέτει συνολικά 406 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων 25 χώροι στάθμευσης θα διαμορφωθούν για χρήση από ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη διαθέτει 182 χώρους στάθμευσης για τη γραφειακή χρήση – συμπεριλαμβανομένων των χώρων για επισκέπτες (εκ των οποίων οι 11 θα διαμορφωθούν για ΑμεΑ) και 224 χώρους στάθμευσης για τις οικιστικές χρήσεις – συμπεριλαμβανομένων των χώρων για επισκέπτες (εκ των οποίων οι 14 θα διαμορφωθούν για ΑμεΑ).

Σημειώνεται ότι, στα πλαίσια του προτεινόμενου έργου θα γίνει απαλλοτρίωση εμβαδού 2.930 τ.μ., θα παραχωρηθούν δύο χώροι για δημόσιο πράσινο με συνολικό εμβαδόν 3.385 τ.μ. (2.346 τ.μ. και 1.039 τ.μ.), όπως και χώρος κοινοτικού εξοπλισμού με εμβαδόν 384 τ.μ.

Με βάση, εξάλλου, τα όσα αναφέρονται στην ΜΕΕΠ, το έργο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί σε μία φάση, με εκτιμώμενη διάρκεια κατασκευής του τα δύο χρόνια, ενώ το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, περίπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΠαίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Παίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Θέση παίρνει για τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας το ΑΚΕΛ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΠτΔ πρέπει να αναλάβει για να λυθεί το ζήτημα και να τερματιστεί αυτή η θεσμική σύγκρουση»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top