ΔΙΕΘΝΗ

«Τουλάχιστον δεν υπέφερε» λέει η μητέρα της Σάνι Λουκ που αποκεφαλίστηκε από τη Χαμάς

«Τουλάχιστον δεν υπέφερε» λέει η μητέρα της Σάνι Λουκ που αποκεφαλίστηκε από τη Χαμάς

Η νεαρή Γερμανοϊσραηλινή Σάνι Λουκ η οποία απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στην περιοχή του μουσικού φεστιβάλ και περιφέρθηκε στους δρόμους της Γάζας από μέλη της οργάνωσης, είναι νεκρή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση.

«Με μεγάλη λύπη αναφέρω ότι λάβαμε την είδηση ότι επιβεβαιώθηκε πως η Σάνι Νικόλ Λουκ δολοφονήθηκε και είναι νεκρή», δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

«Αυτό που είδαμε στα σύνορα του Ισραήλ με την Γάζα ξεπερνά το πογκρόμ. Είδαμε ένα σφαγείο». Η 23χρονη Σάνι Νικόλ Λουκ ήταν μία από τους δεκάδες ανθρώπους που απήχθησαν από μέλη της Χαμάς που επιτέθηκαν σε κοινότητες στην περιοχή της μεθορίου σφαγιάζοντας 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους.

 
sani-_2
Η Σάνι Λουκ
sani1
 


Η κοπέλα απήχθη και δολοφονήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς. «Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα βάρβαρα, σαδιστικά ζώα απλά της έκοψαν το κεφάλι καθώς βασάνιζαν και σκότωναν Ισραηλινούς. Είναι μια μεγάλη τραγωδία και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της», τόνισε ο 63χρονος Ισραηλινός πρόεδρος.

«Τουλάχιστον δεν υπέφερε» δήλωσε η μητέρα της

Η Χαμάς δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για την τύχη της νεαρής Ισραηλινής. Από την πλευρά της, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι μία γερμανίδα υπήκοος είναι νεκρή, χωρίς άλλα στοιχεία.

Πηγή της οικογένειας δήλωσε στο Reuters ότι μέρος σώματος που βρέθηκε αντιστοιχίσθηκε με την Σάνι Νικόλ Λουκ βάσει του DNA της.

Αρχικά, η οικογένειά της θεωρούσε ότι είναι ζωντανή και τραυματισμένη, ωστόσο η κατάληξη ήταν τραγική. «Τουλάχιστον δεν υπέφερε», δήλωσε η μητέρα της, Ρικάρντα Λουκ, στο RTL/ntv.


Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, η οικογένειά της ήλπιζε σ' ένα θαύμα. Σήμερα το πρωί, η μητέρα και η αδερφή της άτυχης νεαρής κοπέλας ανακοίνωσαν τον θάνατό της μέσω των γερμανικών ΜΜΕ. «Δυστυχώς χθες μάθαμε τα δυσάρεστα νέα, ότι η κόρη μου δεν είναι πια στη ζωή», είπε η μητέρα της Σάνα, Ρικάρντα στα γερμανικά δίκτυα RTL/ntv: «Η Σάλι Λουκ δεν ζει πια». Η αδελφή της Σάνι, Άντι, έγραψε στο Instagram ότι «με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο της αδερφής μου, η οποία αγνοείτο εδώ και εβδομάδες».

Συλλυπητήρια ανάρτηση έκανε στο Χ το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. «Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε ότι βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε η σορός της 23χρονης Γερμανοϊσραηλινής Σάνι Λουκ. Η Σάνι, που απήχθη από μουσικό φεστιβάλ και βασανίστηκε και περιφερόταν από τους τρομοκράτες της Χαμάς, βίωσε ασύλληπτη φρίκη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους και την οικογένεια της Σάνι κατά τη διάρκεια του αδιανόητου εφιάλτη», αναφέρει στην ανάρτηση.

Απήχθη μετά από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ

Οι τρομοκράτες της Χαμάς είχαν καταγραφεί σε βίντεο να έχουν την άτυχη κοπέλα ολόγυμνη και με σπασμένα πόδια σε ένα αγροτικό όχημα, μετά την επίθεση σε μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου. Τότε η νεαρή είχε ταυτοποιηθεί από τα τατουάζ που είχε, ενώ οι πρώτες αναφορές έλεγαν πως ήταν νεκρή με τους τρομοκράτες και το πλήθος να βεβηλώνουν το πτώμα της.

war-vid-2
war-vid-1
Οι τρομοκράτες της Χαμάς απήγαγαν την Shani Louk, τη δολοφόνησαν και περιέφεραν σαν τρόπαιο το άψυχο σώμα της πάνω σε ένα φορτηγό
 

Η Σάνι Λουκ, που είχε γερμανοϊσραηλινή υπηκοότητα, επισκεπτόταν συχνά - πυκνά τον παππού και τη γιαγιά της στο Ράβενμπουργκ που βρίσκεται στο κρατίδιο Βάδη-Βυρτεμβέργη. Η μητέρα της, καθολική που ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό, μετανάστευσε στο Ισραήλ, ακολουθώντας τον Εβραίο σύζυγό της.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: Τρέχουν οι διαδικασίες για την δίκη σε β΄ βαθμό - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η παραγγελία του Αρείου Πάγου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Νέα άφιξη μεταναστών: Πού εντοπίστηκαν - Σε κινητοποίηση οι Αρχές  



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top