ΔΙΕΘΝΗ

Έλον Μασκ: Το «Χ», τέως twitter, έχασε μέσα σε ένα χρόνο... 25 δισ. δολάρια

Έλον Μασκ: Το «Χ», τέως twitter, έχασε μέσα σε ένα χρόνο... 25 δισ. δολάρια

Αρνητικές είναι οι επιδόσεις που καταγράφει το Χ (πρώην Twitter), μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους από την απόκτησή του από τον Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα, η αξία του Χ έχει μειωθεί στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ιδιοκτήτης του είχε πληρώσει 44 δισεκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει. Ως εκ τούτου, μετά τις απολύσεις, τις περικοπές, το χάος και τις επικρίσεις για μια σειρά από αμφιλεγόμενες ενέργειες της νέας διοίκησης, η πλατφόρμα έχει χάσει μέσα σε ένα χρόνο 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το εσωτερικό σημείωμα καθόριζε τα σχέδια για την απονομή ιδίων κεφαλαίων στους εργαζομένους στην επιχείρηση στα 45 δολάρια ανά μετοχή, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Fortune.

Η τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη από τη συμφωνία των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή στην οποία ο Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα τον Οκτώβριο του 2022 και έρχεται μετά από θυελλώδεις μήνες, όπου μεταξύ άλλων το Twitter μετονομάστηκε σε Χ και αφαίρεσε το εμβληματικό πουλί από το σήμα του. Ο μεγιστάνας προσπαθεί με κάθε τρόπο να αυξήσει τα έσοδα, καθώς οι διαφημιστές απομακρύνθηκαν από την πλατφόρμα.

Η συμφωνία take-private είχε ως στόχο την ενίσχυση της ελευθερίας του λόγου στην πλατφόρμα. Ο Έλον Μασκ είχε ανατρέψει τις απαγορεύσεις σε χιλιάδες λογαριασμούς που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί λόγω παραβίασης των κανόνων του κοινωνικού δικτύου. Ωστόσο, οι φόβοι για αύξηση της ρητορικής μίσους οδήγησαν τους διαφημιστές να εγκαταλείψουν το Twitter με τα πλήθη τους.

Τον Ιούλιο, ο Έλον Μασκ είχε πει ότι το Twitter θα δημοσιεύσει έσοδα περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος, έναντι 4,4 δισ. δολάρια το 2022.

Συνδρομές και ο ανταγωνισμός με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Η εγκατάσταση του Έλον Μασκ στο μέσο κονωνικής δικτύωσης προκάλεσε σάλο, τόσο για τις αποφάσεις του όσον αφορά στους χρήστες αλλά και για το μπαράζ απολύσεων και περικοπών, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Την ίδια ώρα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ λάνσαρε την εφαρμογή Threads, όπου επίσης οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σύντομες αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο.

Πέραν της συνδρομής του Χ premium, ο Έλον Μασκ άρχισε να δοκιμάζει ετήσια συνδρομή 1 δολαρίου για νέους χρήστες στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες. Οι νέοι λογαριασμοί πρέπει να πληρώσουν το τέλος για να μπορούν να χρησιμοποιούν λειτουργίες όπως tweeting, απάντηση σε μηνύματα και like σε αναρτήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η δοκιμή προοριζόταν ως μέτρο κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Όμως, αρκετοί εκτιμούν ότι το τέλος θα μπορούσε να διευρυνθεί, σε αντίθεση με το δωρεάν Twitter από τότε που κυκλοφόρησε, το 2006. Το Χ τον περασμένο μήνα διερευνήθηκε από την ΕΕ για τη διάδοση βίαιου περιεχομένου και παραπληροφόρησης σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top