ΠτΔ: «Θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση της Λευκωσίας για ανθρωπιστικό διάδρομο από Κύπρο»

ΠτΔ: «Θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση της Λευκωσίας για ανθρωπιστικό διάδρομο από Κύπρο»

Θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση της Λευκωσίας για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο προς την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας παράλληλα ότι το βράδυ αναμένεται να μιλήσει και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Είχα μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και απόψε το βράδυ θα έχω (τηλεφωνική επικοινωνία) με τον Πρόεδρο της Γαλλίας ακριβώς για να δούμε πως μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση που έχουμε αναπτύξει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πάφο όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του κτιρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ.

«Συζητούμε τις λεπτομέρειες και ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο στάδιο της υλοποίησης» ανέφερε.

Σε ερώτηση αν αντιμετωπίζεται θετικά η πρόταση της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε καταφατικά. «Φυσικά είναι θετικοί», είπε.

Ερωτηθείς για το πως θα προχωρήσει και αν θα υπάρχει έλεγχος (στην ανθρωπιστική βοήθεια) ο ΠτΔ είπε ότι «φυσικά και θα ελέγχεται, και από την Κύπρο που θα φεύγει η ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και εκεί που θα καταλήγει».

«Όλες αυτές τις λεπτομέρειες συζητούμε ακριβώς» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

«Φυσικά θα γίνει το καλώδιο και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης - και μεταφέρω εδώ και από τη συζήτηση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - είναι φυσικά να γίνει αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση», δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr.