ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: «Δεν επιλύει το πρόβλημα η αναστολή των εκποιήσεων»

Σιζόπουλος: «Δεν επιλύει το πρόβλημα η αναστολή των εκποιήσεων»

Θετική εξέλιξη αποτελεί «η παράταση της αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ωστόσο δεν επιλύει ένα σοβαρό πρόβλημα με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις», δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρός της είπε ότι «η επίλυση, όπως πολλές φορές τονίσαμε από την πλευρά της ΕΔΕΚ από το 2017, θα επιτευχθεί με τη σύσταση τμήματος ειδικής δικαιοδοσίας στα επαρχιακά δικαστήρια, για άμεση εξέταση των προσφυγών των δανειοληπτών και την αναβάθμιση του ρόλου του χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, έτσι ώστε να υπάρχει εξώδικη ρύθμιση αυτών των περιπτώσεων».

Πρόσθεσε ότι «παράλληλα όμως θα πρέπει και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αντιληφθούν ότι οφείλουν να επιδείξουν την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία για ορθολογική αναδιάρθρωση των δανείων, αφαίρεση των προκλητικών υπερχρεώσεων στις οποίες προβαίνουν, αλλά και την εγκατάλειψη της σκόπιμα παρελκυστικής τακτικής».

Όπως είπε, ο κ. Σιζόπουλος την τακτική αυτή «την ακολουθούν όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του δανείου, με προφανή στόχο, λόγω της καθυστέρησης και των υπερχρεώσεων, να αυξηθεί το οφειλόμενο ποσόν προς τα ιδρύματα και κατ’ επέκταση να οικειοποιηθούν τα ακίνητα των δανειοληπτών».    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top