ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Συμμετοχή στον Οργ. τουρκικών Κρατών δεν σημαίνει ότι θα αναγνωριστούμε»

Τατάρ: «Συμμετοχή στον Οργ. τουρκικών Κρατών δεν σημαίνει ότι θα αναγνωριστούμε»

«Μπορούμε να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) , ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναγνωριστούμε, διότι τα άλλα τουρκικά κράτη έχουν διαφορετικές σχέσεις και δεσμεύσεις με τον δυτικό κόσμο», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο IHA, o Ερσίν Τατάρ είπε ότι «η ‘τδβκ’ αξιοποιεί την ευκαιρία να ενταχθεί στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών», προσθέτοντας ότι «αυτό το αναφέρω για πρώτη φορά, η 'νότια Κύπρος' και η Ελλάδα κάνουν συναλλαγές με τα τουρκικά [τουρκογενή] κράτη με σκοπό να μας μπλοκάρουν και απειλούν κυριολεκτικά λέγοντας ότι ‘αν αναπτύξετε τις σχέσεις σας με την ‘τδβκ’, θα σας δείξουμε κάρτα βέτο και δεν θα πραγματοποιήσουμε αυτό ή το άλλο έργο μαζί σας, ή δεν θα δώσουμε αυτό το δάνειο, ή θα επιβάλουμε εμπάργκο'. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι συμβαίνουν όλα αυτά. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν πιέσεις για να μην συμμετάσχουμε σε ορισμένες συναντήσεις υψηλού επιπέδου», ανέφερε. 

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε επίσης ότι οι χώρες που θέλουν να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος δέχονται απειλές και πρόσθεσε: «Μπορούμε να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και μπορούμε να παραστούμε σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου εμού, και να συναντηθούμε με τους συνομιλητές μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναγνωριστούμε, διότι τα άλλα τουρκικά κράτη έχουν διαφορετικές σχέσεις και δεσμεύσεις με τον δυτικό κόσμο".

"Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε ορισμένα εμπόδια στο θέμα αυτό και ότι υπάρχουν ακόμη και πιέσεις που μας εμποδίζουν να συμμετάσχουμε σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι θα συνεχίσουμε να προχωρούμε με αποφασιστικότητα", κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top