ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Airbus A-350 προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Airbus A-350 προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι για πρώτη φορά χθες στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου προσγειώθηκε ένα Airbus A-350, χωρητικότητας 350 ατόμων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, διάφοροι «αξιωματούχοι» επισκέφθηκαν χθες το παράνομο αεροδρόμιο. Ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, δήλωσε ότι από την ημέρα που ήρθαν στην «κυβέρνηση», έχουν πει ότι με τη συμβολή της Τουρκίας θα τελειώσουν όποια έργα έμειναν ημιτελή και σημείωσε ότι το αεροδρόμιο της Τύμπου είναι το μεγαλύτερο παράθυρό τους προς τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο «πρέσβης» της Τουρκίας Μετίν Φεϊζίογλου, αναφερόμενος στο παράνομο αεροδρόμιο, είπε ότι αποτελεί ένα όνειρο που Τουρκία και ψευδοκράτος έκαναν πραγματικότητα μαζί, και μίλησε για τεράστιες επενδύσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν την έκκληση του Τούρκου Προέδρου για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Υποστηρίζοντας ότι «η 'τδβκ' είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και θα ζει για πάντα», ο κ. Φεϊζίογλου είπε: «Αυτό μπορείτε να το αποδείξετε μόνο με τις σφραγίδες που βάζετε σε αυτό το νησί».

Ο Ερόλ Σενόλ, Αντιπρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών Μέσης Ανατολής και Κύπρου, δήλωσε ότι διπλασίασαν τον αριθμό των επιβατών με αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.

Δηλώνοντας ότι θα αυξήσουν επίσης τον αριθμό των πτήσεων ως Anadolu Jet, ο κ. Σενόλ είπε ότι εργάζονται για να στηρίξουν τον τουρισμό, ώστε ο «λαός» της Κύπρου να μπορεί να λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες σε πιο προσιτές τιμές.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι, σύμφωνα με τη «σύμβαση» του παράνομου αεροδρομίου, η διαχειρίστρια εταιρεία θα έπρεπε να απασχολεί τουλάχιστον 150 φύλακες ασφαλείας, αλλά επί του παρόντος ο συνολικός αριθμός των φρουρών ασφαλείας είναι κάτω από 50 άτομα και επωμίζεται επιπρόσθετο βάρος το «αστυνομικό σώμα» προκειμένου να καλύψει το κενό ασφαλείας που δημιουργείται, γεγονός από το οποίο, όπως υποστήριξε, «επιβαρύνεται η αστυνομία, το κράτος και το κοινό».

Ο κ. Οζερσάι διερωτήθηκε για ποιο λόγο, αφού σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε, καταβλήθηκε πληρωμή 59 εκατομμυρίων ευρώ στον διαχειριστή του παράνομου αεροδρομίου, αυτό το άρθρο σχετικά με την ασφάλεια, που είναι προς όφελος του κοινού και του «κράτους», δεν εφαρμόστηκε στη σύμβαση, γιατί η εταιρεία δεν αναγκάστηκε να απασχολήσει 150 φύλακες, και γιατί δεν ζητήθηκε αποζημίωση από την εταιρεία για το γεγονός ότι δεν το έπραξε.

Επισημαίνοντας ότι αυτό το ζήτημα σχετίζεται επίσης με τους κανόνες πολιτικής αεροπορίας και ενέχει τον κίνδυνο να επηρεάσει αρνητικά τις πτήσεις από το «αεροδρόμιο», ο κ. Οζερσάι πρόσθεσε ότι υπάρχουν ελάχιστοι κανόνες όσον αφορά την ασφάλεια σε ένα αεροδρόμιο, στην πολιτική αεροπορία, και αυτοί πρέπει να τηρούνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονοΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top