ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβητικό παιδάκι στερείται τη χορήγηση της ινσουλίνης στο σχολείο – Παρέμβαση της Υπ. Παιδείας – Τι απαντά

Διαβητικό παιδάκι στερείται τη χορήγηση της ινσουλίνης στο σχολείο – Παρέμβαση της Υπ. Παιδείας – Τι απαντά

Διαβητικό 4χρονο παιδάκι στερείται τη χορήγηση της ινσουλίνης του εν ώρα σχολείου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα του στον ANT1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι».

«Δεν υπάρχουν εγγεγραμένοι συνοδοί που να είναι εκπαιδευμένοι στο να κάνουν τις ανάλογες μετρήσεις και να χορηγούν την ινσουλίνη στα διαβητικά παιδιά», είπε συγκεκριμένα, ενώ τόνισε ότι «στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει ένας συνοδός αλλά έχει ακόμα 3 παιδιά με σοβαρά προβλήματα»

Παράλληλα, ανέφερε ότι το παιδάκι βρίσκεται στο σπίτι από τις 15 Σεπτεμβρίου μαζί με την ίδια, αφού λόγω της κατάστασης δεν μπορεί να πάει δουλειά.

«Στείλαμε και επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας και περιμένουμε απάντηση. Πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά και το παιδί μου στο σχολείο, του στερούμε το δικαίωμα της εκπαίδευσης», σημείωσε.

Παρέμβαση στην εκπομπή για το συγκεκριμένο θέμα έκανε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου εκφράζοντας τη λύπη της «που έφτασε στο σημείο για τόσες εβδομάδες να μην έχει επιλυθεί το θέμα»

«Θα επικοινωνήσουμε μαζί με την μητέρα. Δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για τέτοιες περιπτώσεις και άμεσα επιλύουμε στο βαθμό που μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα», είπε συγκεκριμένα.

Το θέμα της επιμόρφωσης του συνοδού είναι εύκολο, είναι ενημέρωση. Γίνεται στις περιπτώσεις που έχουμε παιδιά με διαβήτη ή άλλου είδους παθήσεις ώστε να μην κινδυνεύει η ασφάλεια του παιδιού. Όσο αφορά το πόσους συνοδούς πρέπει να έχει το σχολείο και τα προβλήματα που έχουν τα άλλα παιδιά είναι ευρύτερο το θέμα και το δούμε ανάλογα με την περίπτωση», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top