ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποιεί για νέες χρεώσεις Ελληνικής Τράπεζας ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Προειδοποιεί για νέες χρεώσεις Ελληνικής Τράπεζας ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Για νέες αυξημένες χρεώσεις της Ελληνικής Τράπεζες που αναμένεται να ισχύσουν από τις αρχές του 2024 προειδοποιεί με ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης, απευθυνόμενος προς τους καταναλωτές σημειώνει ότι η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε νέες αυξημένες χρεώσεις από 2 Ιανουαρίου 2024 και κατά την εκτίμησή του θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες με ανάλογες προσαρμογές.

Σημείωσε ότι τον Νοέμβριο 2019, όταν παρατηρήθηκε και πάλι το ίδιο φαινόμενο, υπήρξαν από όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσιες δηλώσεις που εξέφραζαν έντονα την αντίθεσή τους, με κάποιες δηλώσεις να χαρακτηρίζουν την απόφαση των τραπεζών για αύξηση των χρεώσεων ως «κοινωνική αναλγησία», με πολιτικούς να σημειώνουν ότι "δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να τις εφαρμόσουν".

"Σήμερα για ακόμα μια φορά, τουλάχιστο ένα τραπεζικό ίδρυμα, συνεχίζει με αυξήσεις στις χρεώσεις του χωρίς να φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού, τη δημιουργία υπερκερδών και τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού", αναφέρει ο κ. Δρουσιώτης.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, είπε ότι αναφορικά με τις εκκλήσεις που κάνει ο Υπουργός προς τις τράπεζες για συγκράτηση των επιτοκίων, θα πρέπει το ίδιο να γίνει και με την κρατική ΚΕΔΙΠΕΣ, σημειώνοντας ότι είναι αδικαιολόγητο να υπάρχουν χρεώσεις στο επιτόκιο μέχρι 10%.

Απευθυνόμενος προς τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Δρουσιώτης σημειώνει ότι "από το 2019 που δηλώσατε ότι δεν θα επιτρέψετε την εφαρμογή των νέων χρεώσεων των τραπεζών, είναι η πολλοστή φορά που οι τράπεζες αυξάνουν ή επινοούν νέες χρεώσεις. Είναι και η πολλοστή φορά που υποσχεθήκατε τη λήψη μέτρων. Θα ήταν φρονιμότερο να δηλώσετε ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε στο θέμα των τραπεζών, παρά να υπόσχεστε ξανά και ξανά στους πολίτες κάτι που είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να κάνετε".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top