ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα τηλέφωνα: Συνδέσου με την Υπηρεσία «Πρόοδος Αιτημάτων» και μάθε το στάδιο της αίτησης σου

Τέλος τα τηλέφωνα: Συνδέσου με την Υπηρεσία «Πρόοδος Αιτημάτων» και μάθε το στάδιο της αίτησης σου

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στην ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ο πολίτης έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του στις Δημόσιες Υπηρεσίες, όπου μπορεί να αιτηθεί επιδόματα και υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρόοδος Αιτημάτων», μπορεί από μόνος του ο πολίτης να βλέπει σε ποια διαδικαστική φάση βρίσκεται η αίτηση που υπέβαλε.

Τα προηγούμενα χρόνια για να μπορέσει ένας πολίτης να μάθει σε τι διαδικαστική φάση βρίσκεται η υποβολή της αίτησης του είτε για ανεργιακό, είτε για μητρότητα είτε για οποία άλλη υπηρεσία , θα έπρεπε είτε να επισκεφθεί τα γραφεία στις Δημόσιες Υπηρεσίες είτε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς.

Με την αναβάθμιση των Υπηρεσιών και μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας «Πρόοδος Αιτημάτων» οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την πρόοδο των αιτήσεων που υπέβαλαν σε διάφορα Τμήματα / Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως για Βοηθήματα, Επιδόματα, Συντάξεις και Πληρωμή λόγω Πλεονασμού, Φοιτητική χορηγία κτλ.

Διαθέσιμες Υπηρεσίες για την Πρόοδο αιτημάτων όπου μπορεί να ενημερωθεί ένας πολίτης είναι τέσσερις Δημόσιες Υπηρεσίες :  Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, Υπουργείο Εσωτερικών , Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι η επιλογή για το Επίδομα Ασθενείας δεν είναι πλέον διαθέσιμη στην Υπηρεσία «Πρόοδος Αιτημάτων» και για πληροφορίες οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικώς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πολίτες θα πρέπει, πριν χρησιμοποιήσουν τις πιο πάνω ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πρώτη φορά, να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία εγγραφής και ταυτοποίησης στην Πύλη: https://www.gov.cy/.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top