ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόβει την φόρα στους «αντάρτες» η Αννίτα για τις Δημοτικές – «Δεν είναι όποιος εξαγγείλει» - Τι λέει για ενδεχόμενη στήριξη Βύρα από ΔΗΣΥ

Κόβει την φόρα στους «αντάρτες» η Αννίτα για τις Δημοτικές – «Δεν είναι όποιος εξαγγείλει» - Τι λέει για ενδεχόμενη στήριξη Βύρα από ΔΗΣΥ

Αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέχτες ότι θα ακολουθηθούν πιστά οι διαδικασίες του κόμματος, έστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, αναφορικά με τις Δημοτικές Εκλογές, ξεκαθαρίζοντας πως η επιλογή για το ποιος θα είναι υποψήφιος με την Παράταξη δεν θα εξαρτηθεί από το ποιος εξαγγείλει υποψηφιότητα.

Σε δηλώσεις της στον Alpha και κληθείσα να σχολιάσει αναφορές περί «ανταρτών» και να τοποθετηθεί σε σχέση με την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Χαράλαμπου Πετρίδη για τον Δήμο Λευκωσίας, η κ. Δημητρίου τόνισε ότι «δεν θα δεχτούμε οποιονδήποτε δεν σεβαστεί τη διαδικασία».

Όπως είπε, «η διαδικασία δεν είναι αναλόγως επαρχίας, Δήμου ή προσωπικών σκοπιμοτήτων», υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να είμαστε δίκαιοι προς όλους. Είναι μία διαδικασία δίκαια, δημοκρατική και διαφανής για όποιον καλόπιστα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και να στηριχθεί από τον πολιτικό μας χώρο», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα για το εάν ο ΔΗΣΥ θα επιδιώξει συνεργασία και με άλλα κόμματα, πέραν του ΔΗΚΟ, διερωτήθηκε: «Γιατί να μην κάνουμε συνεργασίες;». «Δεν είναι θέμα εάν θα συνεργαστεί ο ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ ή με άλλο πολιτικό κόμμα. Είναι το τι θέλει η κοινωνία των πολιτών», είπε.

Προχωρώντας, μάλιστα, κι ένα βήμα παρακάτω η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε: «Αν έχω ένα Δήμαρχο που τυγχάνει ανταπόκρισης, έχει επιτελέσει έργο και ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο, γιατί να μην συζητήσουμε να τον στηρίξουμε;». «Ο ΔΗΣΥ δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει αυτό που θέλει και επιβραβεύει η ίδια η κοινωνία. Απ’ εκεί κι έπειτα, βεβαίως και έχουμε τις πολιτικές μας διαφορές, αυτές δεν αλλάζουν», υπέδειξε.

Σε σχέση με την πρόταση του ΔΗΣΥ προς τα υπόλοιπα κόμματα για υποψηφίους κοινής αποδοχής στους κατεχόμενους Δήμους, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι έχει ήδη λάβει απαντητικές επιστολές από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, και τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, οι οποίοι εξέφρασαν ετοιμότητα να συζητήσουν την εν λόγω πρόταση.

Κληθείσα εάν ο ΔΗΣΥ θα εξέταζε την πιθανότητα στήριξης της υποψηφιότητας του Ανδρέα Βύρα για τον Δήμο Λάρνακας, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε «θα το εξετάσουμε». «Εξετάζουμε όλα τα σενάρια. Είναι και πολιτικές οι διαφορές μας, όπως έχω πει, όμως, δεν αφορά το πρόσωπο, αφορά και την παρουσία του ΔΗΣΥ, το τι θέλει η κοινωνία. Θα τα ζυγίσουμε όλα και θέλω να πιστεύω ότι θα λάβουμε την πιο δίκαιο και πιο αντικειμενική απόφαση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα εάν η εξαγγελία της υποψηφιότητας Χαράλαμπου Πετρίδη επηρεάζει τις αποφάσεις του κόμματος, η κ. Δημητρίου τόνισε πως «δεν είναι όποιος εξαγγείλει. Είναι απόφαση του κόμματος».

Σε σχέση με τις Ευρωεκλογές και για το κατά πόσον οι δύο Ευρωβουλευτές του κόμματος θα επαναδιεκδικήσουν την εκλογή τους, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αρκέστηκε να πει πως «όλοι θα περάσουν όλοι από τη διαδικασία του κόμματος».

Δείτε τις δηλώσεις της Προέδρου του ΔΗΣΥ στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top