ΕΛΛΑΔΑ

H τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη στην Ελλάδα

H τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη στην Ελλάδα

Η δυνατότητα κάθε αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος να απευθύνει από μία ερώτηση σε άλλον, καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τεθούν προς άλλους, είναι το καινούργιο στοιχείο που εισάγεται στην πρώτη εκλογική τηλεμαχία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου.

Η ημερομηνία της επόμενης, θα είναι πιθανότατα η 14η Σεπτεμβρίου, και αυτή θα είναι μόνο μεταξύ των προέδρων των δύο πρώτων κομμάτων, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα από το ΣΥΡΙΖΑ και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι όροι του debate κατά την άτυπη Διακομματική Επιτροπή, μετά από τρεις συνεχείς συσκέψεις, είναι οι ακόλουθοι:

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο κεντρικό στούντιο της ΕΡΤ, και με συντονιστή δημοσιογράφο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που δεν έχει ακόμα επιλεγεί.

Ερωτήσεις θα υποβάλουν δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΙ και STAR.

Οι δημοσιογράφοι θα επιλεγούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στους οποίους εργάζονται, με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Και θεωρείται αυτονόητο, αναφέρει η ανακοίνωση,  ότι οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

5 θα είναι οι θεματικοί κύκλοι της συζήτησης:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - Άμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30``. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15``και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30``.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Η σειρά με την οποία θα καθίσουν οι δημοσιογράφοι στο πάνελ, καθώς και αυτή με την οποία θα υποβάλουν ερωτήσεις, θα καθοριστεί από τους ίδιους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα απαντήσουν με τη σειρά που καθορίζεται από την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Δηλαδή: Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Μιχαλολιάκος (άγνωστο ακόμα εάν θα συμμετάσχει), Θεοδωράκης, Κουτσούμπας, Καμένος και Γεννηματά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top