LIKE ONLINE

Το Instagram στη Γαλλία θέτει σε λειτουργεί «κουμπί ασφαλείας» για τα θύματα παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο

Το Instagram στη Γαλλία θέτει σε λειτουργεί «κουμπί ασφαλείας» για τα θύματα παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο

Eνα «κουμπί ασφαλείας», το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες του να καλούν απευθείας μια γραμμή έκτακτης ανάγκης θέτει σε λειτουργία το Instagram στη Γαλλία για να καταπολεμήσει την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο. Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτιά που στόχο έχει την επέκτασή της και σε άλλες χώρες.

Όποιος χρήστης αναφέρει παρενόχληση θα μπορεί πλέον να βλέπει ένα κουμπί τηλεφωνικής κλήσης που θα τον φέρνει σε επαφή με ψυχολόγους και δικηγόρους στο 3018, τον εθνικό αριθμό βοήθειας για τα θύματα ψηφιακής βίας που είναι διαθέσιμος καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ.

Για την ένωση e-Enfance, συνεργάτη της πρωτοβουλίας, αυτό το κουμπί άμεσης κλήσης, το οποίο συνδέεται με το 3018 χωρίς να βγαίνει από την εφαρμογή, είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που επιθυμούσε εδώ και πολύ καιρό.

«Ζητάμε ένα κουμπί ασφαλείας εδώ και χρόνια, το έχουμε ζητήσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε η Ζιστίν Ατλάν, γενική διευθύντρια του e-Enfance.

«Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να καταλάβουμε, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι που έχει ενσωματωθεί η άμεση πρόσβαση», πρόσθεσε η ίδια όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό θα επιτρέψει στα νεαρά θύματα, αφού καταχωρισθεί η καταγγελία τους, να επωφεληθούν από την άμεση ειδική υποστήριξη», είπε.

Στο TikTok, ένα δίκτυο πολύ δημοφιλές στους νέους, δεν υπάρχει κουμπί άμεσης κλήσης, αλλά σε όσους καταγγέλλουν περιστατικό παρενόχλησης προσφέρεται τώρα ένας σύνδεσμος που τους κατευθύνει στον ιστότοπο 3018.

Μία στις τέσσερις οικογένειες στη Γαλλία έχει αντιμετωπίσει κυβερνοπαρενόχληση
Στη Γαλλία, το ένα τέταρτο των οικογενειών έχει ήδη αντιμετωπίσει το ζήτημα της κυβερνοπαρενόχλησης (ή διαδικτυακού εκφοβισμού) ενός ανηλίκου, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το e-Enfance: το 15% των μαθητών του δημοτικού σχολείου έχουν ήδη αντιμετωπίσει αυτό, το 25% των μαθητών του γυμνασίου και το 27% του λυκείου.

Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε μια σειρά μέτρων στα τέλη Σεπτεμβρίου, που κυμαίνονται από τη συστηματική αναφορά περιπτώσεων παρενόχλησης στα δικαστήρια μέχρι τον αποκλεισμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των μαθητών που παρενοχλούν άλλους.

Συνολικά, το 86% των νέων ηλικίας 8 έως 18 ετών είναι εγγεγραμμένοι στα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων 67% μαθητών δημοτικού σχολείου, 93% μαθητών γυμνασίου και 96% μαθητών λυκείου.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top