ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά για τις «έξυπνες» κάμερες σε σχολεία η Επ. Δεδομένων - «Δεν προκρίνεται λειτουργία κλειστού κυκλώματος»

Απαντά για τις «έξυπνες» κάμερες σε σχολεία η Επ. Δεδομένων - «Δεν προκρίνεται λειτουργία κλειστού κυκλώματος»

Ενδεχόμενη λειτουργία του Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ) σε σχολικές μονάδες έστω σε πιλοτική εφαρμογή, δεν προκρίνεται και δεν συνάδει  με την αρχή της νομιμότητας βάσει του πλαισίου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα σε Μ.Μ.Ε, τα οποία αναφέρονται σε πιλοτική λειτουργία του ΚΚΒΠ σε τρία σχολεία στη Λεμεσό, η κ. Νικολαΐδου επισημαίνει ότι «η διαδικασία της προηγούμενης διαβούλευσης της υποβληθείσας, από το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, Εκτίμησης Αντικτύπου Προστασίας Δεδομένων, με το Γραφείο μου, δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί και επομένως καμία θετική γνώμη δεν έχει εκδοθεί από το Γραφείο μου, για το σκοπό αυτό».

Σημαντικά ζητήματα, προσθέτει, όπως είναι η ιδιότητα του υπεύθυνου επεξεργασίας και η πρόσβαση στα δεδομένα εικόνας, χρήζουν διευκρινίσεων και επιβάλλεται να επιλυθούν από το αρμόδιο Υπουργείο.

Συνεπώς, καταλήγει, πριν την οριστικοποίηση των ανωτέρω, ενδεχόμενη λειτουργία του ΚΚΒΠ έστω σε πιλοτική εφαρμογή, δεν προκρίνεται και δεν συνάδει με την αρχή της νομιμότητας βάσει του πλαισίου του ΓΚΠΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για το αίτημα των Σχολικών Εφορείων για εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών στα σχολεία, σας ενημέρωσε με προηγούμενο δημοσίευμα το ThemaOnline (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top