ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Τα ερωτήματα για τη μοιραία πτώση του μονοκινητήριου που κατέπεσε στο Μάλεμε - Δείτε βίντεο

Χανιά: Τα ερωτήματα για τη μοιραία πτώση του μονοκινητήριου που κατέπεσε στο Μάλεμε - Δείτε βίντεο

Στην ακτή εκβράστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε το βράδυ της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, στην Κρήτη μόλις λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης.

Το υπερελαφρυ διθέσιο αεροπλάνο τύπου Σαβάνα, ανελκύστηκε από γερανό προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και να τεθεί στο «μικροσκόπιο» επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα διερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας με θύματα τον κυβερνήτη Θεόδωρο Πάντο και τον συγκυβερνήτη Κωνσταντίνο Καραμπίνη 60 και 61 ετών.

Ο πρώτος ήταν πρόεδρος και ο δεύτερος μέλος της Αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, αλλά το βασικότερο, ήταν δυο πολύ καλοί φίλοι που δυστυχώς έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, κάτι δεν πήγε καλά στον προγραμματισμό της πτήσης των δυο φίλων από το αεροδρόμιο στην Κωπαίδα προς τα Χανιά, με αποτέλεσμα να φτάσουν Χανιά ενώ νύχτωνε, κάτι που δεν γίνεται για αυτού του είδους τα μικρά αεροσκάφη που δεν διαθέτουν κατάλληλα όργανα για την νύχτα.

Και επιπλέον το μεγάλο ερωτηματικό αφορά στον λόγο για τον οποίο επέλεξαν να μην προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Χανίων αλλά στο αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο δεν λειτουργεί την νύχτα.

Σε ότι αφορά στην αιτία της πτώσης στην θάλασσα, θεωρείται ως πλέον πιθανό το ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε καθώς πλησίαζε από την θάλασσα προς τον διάδρομο προσγείωσης του Μάλεμε με αποτέλεσμα να πέσει σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή και να εντοπιστεί αναποδογυρισμένο στον βυθό σε μόλις 3 μέτρα με τους δύο άτυχους άντρες νεκρούς στις θέσεις τους.

 

Όλα αυτά αναμένεται να αποσαφηνιστούν από την έρευνα της Αρχής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και την προανάκριση του Λιμενικού, όπως ανέφερε ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Σταθμού Χανίων Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης.

Περίπου στις 13:00 το αεροσκάφος ανελκύστηκε με την συνδρομή γερανού και μεταφέρθηκε σε στεγασμένο χώρο του αεροδρομίου προκειμένου να εξεταστεί απο εμπειρογνώμονες.

Το χρονικό

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top