ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Οδηγίες για όσους θέλουν “ταξιδέψουν” στα κύματα της Black Friday

Ισπανία: Οδηγίες για όσους θέλουν “ταξιδέψουν” στα κύματα της Black Friday

Το φεστιβάλ καταναλωτών, Black Friday, γιορτάζεται σε δώδεκα ημέρες, στις 24 Νοεμβρίου, στην οποία υποτίθεται ότι πρωταγωνιστούν για άλλη μια φορά οι μεγάλες εκπτώσεις. Προσοχή όμως, γιατί «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», και σύμφωνα με τις οργανώσεις καταναλωτών, καλό είναι να προετοιμαστείτε για να μην αγοράσετε με ψεύτικη έκπτωση:

Πρέπει να συγκρίνετε τις τιμές των προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε για να μάθετε αν έχουν μειωθεί.

Επομένως, για να γνωρίζετε ότι η έκπτωση είναι πραγματική, πρέπει να ελέγξετε σε διάφορα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα την τιμή αυτού που θέλετε να αγοράσετε για τουλάχιστον τις τελευταίες τριάντα ημέρες, σύμφωνα με τον Miguel Crespo, από την Ομοσπονδία Καταναλωτών, στην ΟCU.

Όταν ένα προϊόν προσφέρεται σε προσφορά ή με έκπτωση, είναι υποχρεωτικό να εμφανίζεται μαζί με αυτήν την τιμή η τιμή αναφοράς, η χαμηλότερη που εφαρμόστηκε σε αυτό το προϊόν τον τελευταίο μήνα ή το ποσοστό έκπτωσης.

Ωστόσο, στην πράξη αυτό δεν τηρείται και η έκπτωση δεν υπολογίζεται βάσει της φθηνότερης τιμής, σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Καταναλωτών και Χρηστών (ΟΚΥ).

Την Black Friday πέρυσι, σύμφωνα με την OCU, το ένα τρίτο των προϊόντων που ανέλυσε ο οργανισμός ήταν πιο ακριβά, δηλαδή θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί φθηνότερα κάποια μέρα του τελευταίου μήνα.

Επομένως, είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε ένας τιμές και, παρόλο που βρισκόμαστε ήδη σε πολύ κοντινές ημερομηνίες και δεν υπάρχει χρόνος να κάνουμε ελέγχους ένας ολόκληρου μήνα, υπάρχουν εργαλεία για σύγκριση.

Τα εργαλεία που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε την εξέλιξη των τιμών και επομένως, εάν είναι αλήθεια ότι είναι η καλύτερη προσφορά του μήνα:

Το Camelcamelcamel είναι ένας δωρεάν ανιχνευτής τιμών, έχει τη δική του ιστοσελίδα και λέει στον χρήστη του Διαδικτύου πού να βρει το προϊόν που θέλει στο Amazon και πώς έχει εξελιχθεί η τιμή του σε κάθε κατάστημα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Keepa είναι ένα άλλο παρόμοιο εργαλείο, το οποίο σας επιτρέπει να αποκτήσετε, εκτός από το ιστορικό τιμών ενός προϊόντος στο Amazon, να δημιουργήσετε συστήματα ειδοποίησης ή να δείτε τα προϊόντα που έχουν μειωθεί περισσότερο στην τιμή στην ενότητα προσφορών. Είναι μια εφαρμογή που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μέσω επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης ή από τον ιστότοπό της.

Το Idealo είναι μια τιμή και συγκρίσιμες προσφορές στο διαδίκτυο πέρα ​​από το Amazon. Συνεργάζεται επίσης με καταστήματα όπως το El Corte Ingles, το Media Markt ή το Ebay και ομαδοποιεί τις προσφορές και τις παραγγέλνει από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη τιμή, ώστε ο χρήστης να έχει πρώτα τη φθηνότερη επιλογή.

Το Fluctúate είναι ένα άλλο εργαλείο για την παρακολούθηση των τιμών σε διαφορετικές πλατφόρμες. Λειτουργεί ως εφαρμογή που μπορεί να ληφθεί για Android και βοηθά στην παρακολούθηση της τιμής οποιουδήποτε προϊόντος σε διάφορα διεθνή καταστήματα.

Twenga: Συγκρίνετε επίσης τιμές μεταξύ διαφορετικών διεθνών καταστημάτων.

Αυτοί οι ιστότοποι και οι εφαρμογές έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό και, σύμφωνα με τον Crespo, είναι ενδιαφέρουσες επιλογές για να επαληθεύσετε εάν οι εταιρείες προσφέρουν πραγματικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές.

Ωστόσο, πριν αγοράσετε, όπως επιμένουν οι οργανισμοί, πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι καλύτερο να μετριάζετε τις αγορές, να τις περιορίζετε σε προϊόντα που είναι πραγματικά απαραίτητα ή που χρησιμεύουν για την προώθηση των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Η 24η είναι η αργία των αγορών, ειδικά των φυσικών αγορών, γιατί οι περισσότερες διαδικτυακές αγορές ξεκινούν το βράδυ της προηγούμενης μέρας, αν και υπάρχουν ήδη κάποια καταστήματα που έχουν ανοίξει τις πόρτες τους.

Ο Νόμος περί Κανονισμού Λιανικού Εμπορίου επιτρέπει τις προωθητικές πωλήσεις εκτός της περιόδου πωλήσεων.

Η El Corte Ingles έχει προωθήσει προσφορές τις τελευταίες ημέρες σε κινητά τηλέφωνα, συσκευές, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα στο πλαίσιο της καμπάνιας «Adelante al Black Friday» και στο MediaMark γιορτάζουν τις «Εβδομάδες της Μαύρης Παρασκευής» επίσης με τεχνολογικές προσφορές.

Η Amazon έχει ήδη ανακοινώσει ότι η Εβδομάδα της Μαύρης Παρασκευής θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 27, και τα περισσότερα καταστήματα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας θα ανακοινώσουν προσφορές ξεκινώντας από την εβδομάδα που ξεκινά στις 20.

Πέντε στους δέκα καταναλωτές θα θέσουν όριο δαπανών σε αυτές τις ημερομηνίες των 200 ευρώ, ενώ δύο στους δέκα θα υπερβούν αυτό το ποσό και οι οργανώσεις καταναλωτών συμβουλεύουν προσεκτικές, μη καταναγκαστικές αγορές, να μην χρεώνονται, δηλαδή να μην ξοδεύουν».

Πηγή: EFE/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top