ΠΑΣΥΝΟ: Καταγγέλλει επίθεση κατά νοσηλευτών σε θεραπευτική μονάδα - Ζητά διεξαγωγή έρευνας

ΠΑΣΥΝΟ: Καταγγέλλει επίθεση κατά νοσηλευτών σε θεραπευτική μονάδα - Ζητά διεξαγωγή έρευνας

Επίθεση θεραπευόμενου κατά νοσηλευτικού προσωπικού, που εργάζεται σε θεραπευτική μονάδα για την αντιμετώπιση του εθισμού στα οπιοειδή, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό, ενώ καλεί τον ΟΚΥπΥ και τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα, «η συντεχνία δεν θα αποδεχθεί ξανά προπηλακισμούς, απειλές και βίαιη συμπεριφορά κατά μελών του νοσηλευτικού προσωπικού».

Προσθέτει πως «είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, υπό οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκεται ένας θεραπευόμενος, να απειλεί τη σωματική και ψυχική υγεία μελών του νοσηλευτικού προσωπικού».

Η ΠΑΣΥΝΟ επαναλαμβάνει πως «έχει προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις απειλές που δέχονται νοσηλευτές/νοσηλεύτριες σε τέτοιες Μονάδες, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά προς το νοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει για τη μείωση της σωματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής δυσλειτουργίας που συνοδεύει τον εθισμό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λευκωσία - «Ενισχύεται το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λευκωσία - «Ενισχύεται το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, καθώς και την υπερηφάνειά του για την επιτυχή διοργάνωση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η διοργάνωση ενίσχυσε το διεθνές αποτύπωμα της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE