ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα προβλήματα του κλάδου κέντρων αναψυχής τέθηκαν στον Υπ. Εργασίας

Τα προβλήματα του κλάδου κέντρων αναψυχής τέθηκαν στον Υπ. Εργασίας

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, συναντήθηκε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κέντρων Αναψυχής, σε μια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με κυριότερο αυτό της εξεύρεσης εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρός της Νεόφυτος Θρασυβούλου παρέδωσε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και θα ενημερώσει τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Αναφέρεται επίσης ότι η Ομοσπονδία θα δώσει τον χρόνο που ζήτησε το Υπουργείο «κι αν δεν ικανοποιηθεί θα προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα ανά το Παγκύπριο».

Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου, "δεν έχουν εξευρεθεί λύσεις για την εξεύρεση εργατικού δυναμικού, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να βρίσκονται σε απόγνωση και πολλές από αυτές να υπολειτουργούν ή να βάζουν λουκέτο".

Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως τέθηκε το θέμα της εξασφάλισης εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες, μιας και η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Όπως ανέφερε χρειάζονται περίπου 3 μήνες για την έγκριση ή απόρριψη μιας αίτησης, ενώ είναι πάρα πολλά και τα δικαιολογητικά που ζητεί η Υπηρεσία.

Σημείωσε πως το θέμα εργασίας των αιτητών ασύλου απασχολεί τους επιχειρηματίες, μιας και τη μια στιγμή επιτρέπεται η εργοδότητή τους και την άλλη διαγράφονται, χωρίς να ενημερώνονται οι εργοδότες.

Αρκετοί από αυτούς, ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου, «έχουν εκπαιδευτεί, έχουν μάθει τη δουλειά και ζητάμε όπως παραμένουν στην εργασία τους».

Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι "το Υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει πολύ σύντομα και θα προχωρήσει στην απλοποίηση των διαδικασιών εργοδότησης υπαλλήλων από τρίτες χώρες", σημειώνοντας ότι, "θα ζητούνται πλέον τα πραγματικά χρήσιμα δικαιολογητικά". Τους ανακοίνωσε, επίσης, όπως είπε ο κ. Θρασυβούλου ότι "στους επόμενους 2 μήνες οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά".

Αναφορικά με τους αιτητές ασύλου, τους πληροφόρησε σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου, ότι "σε σύντομο χρονικό διάστημα οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω του συστήματος "Εργάνη", αν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στην επιχείρησή τους ή όχι".

Επιπρόσθετα τους αναφέρθηκε ότι "θα γίνει προσπάθεια σύναψης διμερών σχέσεων με χώρες που είναι κοντά στην Κύπρο, όπως Σερβία, Γεωργία, Αρμενία, ίσως και με Φιλιππίνες που έχει πολλούς Χριστιανούς".

Αυτό σημαίνει ότι, θα μπορούν οι υπήκοοι των χωρών αυτών, σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου, να έρθουν και να εργαστούν εύκολα στην Κύπρο χωρίς διαδικασίες. Έγινε αναφορά και στις υπό ένταξη χώρες στην ΕΕ, όπως εργοδοτούνται από τώρα και πάλι χωρίς διαδικασίες, ανέφερε.

Ο κ. Θρασυβούλου καταληκτικά εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου από τον Υπουργό και την επιθυμία που επέδειξε για την επίλυσή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top