ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επ. Νομικών: Καλύτερη διαχείριση ασφάλειας με σύστημα SIS, ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρo συζήτηση

Επ. Νομικών: Καλύτερη διαχείριση ασφάλειας με σύστημα SIS, ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρo συζήτηση

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής η κατ’ άρθρo συζήτηση του περί της Λειτουργίας και Χρήσης στη Δημοκρατία του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν (SIS), Νόμος του 2023.

Πρόκειται για τη θέσπιση μιας νομοθεσίας, με σκοπό την εφαρμογή των υποχρεώσεων της Δημοκρατίας σε σχέση με την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη χρήση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν (SIS) και η οποία θα αφορά στον τομέα της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις στον τομέα των συνοριακών ελέγχων και την επιστροφή παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, ανέφερε ότι «μέσα από το σύστημα Σένγκεν προφανέστατα υπάρχει καλύτερη διαχείριση της ασφάλειας των συνόρων της ΕΕ», για να σημειώσει ότι «ασφαλέστατα στην Κύπρο η γραμμή αντιπαράταξης δεν είναι σύνορο».

Πρόσθεσε πως «είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη στην Κυπριακή Δημοκρατία, απλά με το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποκτά και τη νομική κάλυψη το τι σήμερα εφαρμόζεται στην πράξη».

Σύμφωνα με τον Νίκο Τορναρίτη «υπάρχουν και τα θαλάσσια σύνορα, οι μέσω της θαλάσσης εισερχόμενοι πολλοί και από διαφόρων ειδών πλευρές», σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια περαιτέρω σύζευξη και ανταλλαγή πληροφοριών, σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, τις τελωνειακές διαδικασίες, τις δικαστικές διαδικασίες και άλλως πώς».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top