ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δολοφονία Καλογερόπουλου: Μαρτυρία για απόπειρα φόνου στο πρόσφατο παρελθόν - Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης δύο εκ των υπόπτων

Δολοφονία Καλογερόπουλου: Μαρτυρία για απόπειρα φόνου στο πρόσφατο παρελθόν - Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης δύο εκ των υπόπτων

Για περίοδο πέντε ημερών ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των δύο εκ των τεσσάρων υπόπτων για τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου, σε χώρο στάθμευσης παραλιακού κέντρου εστίασης, στην περιοχή Αμαθούντας, στη Λεμεσό. Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 21 και 22 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής, εναντίον των δύο υπόπτων εξασφαλίστηκαν στοιχεία από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και μαρτυρίες ότι εμπλέκονται στον φόνο Καλογερόπουλου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι αυτοκίνητα που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες πριν και μετά την εκτέλεση του Καλογεροπούλου, για μετακίνηση τους και για μεταφορά της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν αργότερα, ομοιάζουν με οχήματα που κατέχει ο 21 ετών ύποπτος. Περαιτέρω, εικόνες κλειστών κυκλωμάτων «τοποθετούν» τους δύο υπόπτους στο σπίτι στο οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία, σχεδιάστηκε ο φόνος Καλογερόπουλου.

Ο ανακριτής ανέφερε στο δικαστήριο ότι έχει εξασφαλιστεί αξιόπιστη πληροφορία ότι στις 25 Οκτωβρίου δύο πρόσωπα, εκ των οποίων ο 21 ετών ύποπτος παρακολουθούσαν τον Καλογερόπουλο, για να τον δολοφονήσουν, όμως το σχέδιο τους δεν ολοκληρώθηκε για άγνωστο λόγο. Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε επίσης στα στοιχεία που η Αστυνομία συνέλεξε και για τους άλλους δύο, που τελούν υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση, 41 και 44 ετών. Για τον 41 ετών ύποπτο, ο οποίος έχει συνδεθεί επιστημονικά με ένα εκ των κάλυκων που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου, είπε ότι τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα τον «τοποθετούν» στο σπίτι όπου σύμφωνα με την Αστυνομία οργανώθηκε ο φόνος και αποτέλεσε το καταφύγιο των εκτελεστών του 55χρονου, πριν και μετά τη δολοφονία. Έπαυλη που ανήκει στον 44χρονο ύποπτο.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα κράτησης των πελατών τους. Αντεξέτασαν όμως τον ανακριτή της υπόθεσης. Ο δικηγόρος υπεράσπισής του 21 ετών υπόπτου στην αντεξέταση του, έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για στοχοποίηση του πελάτη από πλευράς Αστυνομίας και μέσων ενημέρωσης.

Οι δύο είναι ύποπτοι για υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, κατοχή και μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών, κλοπή και εμπρησμό αυτοκινήτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top